Čtvrtek, 25. dubna 2024

Tiskárny Kyocera získaly ekologický certifikát

Tiskárny Kyocera získaly ekologický certifikát

Společnost Kyocera získala pro laserové tiskárny německé ekologické označení "Blue Angel". Cílem certifikátu je snížit dopad škodlivých látek, energetické spotřeby a odpadu na životní prostředí. Kritéria pro udělení byla navíc od ledna zpřísněna.

Tisková zařízení společnosti Kyocera FS-2000D, FS-3900D, FS-4000DN a FS-6950DN novým požadavkům vyhověla, proto i nadále mohou využívat značku "Blue Angel". Smyslem označení „Blue Angel“ (Modrý anděl) je minimalizovat dopad Pro zajištění ještě větší ochrany byla kritéria pro Modrého anděla od ledna 2007 zpřísněna – týkají se měření chemických emisí, regulace spotřeby elektrické energie a úrovně produkovaného hluku.

Kyocera používá technologii označenou jako ECOSYS. Minimální množství odpadu podle tvrzení firmy zaručuje údajně neobvykle dlouhá životnost válce a vývojnice, které často vydrží po celou životnost stroje. Válec a vývojnice jsou navíc oddělené od toneru, což umožňuje výměnu pouze tonerového zásobníku. Pokud dojde toner není nutné měnit vše najednou, jak tomu je zvykem u běžných tiskáren. První ekologické ocenění "Blue Angel" získala Kyocera v roce 1997.

http://itbiz.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů