Pátek, 19. dubna 2024

Společnosti implementují "zelené" programy

Společnosti implementují "zelené" programy
Ochrana životního prostředí prostřednictvím vývoje špičkových produktů a využíváním ekologicky šetrných materiálů se postupně stává nedílnou součástí firemního portfolia mnoha podniků. Ty nasazují speciální softwarové programy z různých důvodů - redukce odpadu, omezení nákladů na energii a materiál či ochrany životního prostředí.

Společnost Kyocera znovu získala německé ekologické označení "Blue Angel" pro laserové tiskárny FS-2000D, FS-3900D, FS-4000DN a FS-6950DN. Smyslem označení "Modrý anděl je minimalizovat dopad škodlivých látek, energetické spotřeby a odpadu na životní prostředí. Základ velké ohleduplnosti tiskáren a multifunkčních zařízení Kyocera vůči životnímu prostředí tvoří technologie ECOSYS.

Koncept ECOSYS je založen na třech základních pojmech - EKOnomie, EKOlogie a SYStémovost. Náklady na tisk u ECOSYS zařízení patří k nejnižším ve své třídě. Minimální množství odpadu garantuje neobvykle dlouhá životnost válce a vývojnice, které často vydrží po celou životnost stroje. Válec a vývojnice jsou navíc oddělené od toneru, což umožňuje výměnu pouze tonerového zásobníku. Proto, pokud dojde toner, není nutné měnit vše najednou, jak tomu je zvykem u běžných tiskáren.

"Ocenění Blue Angel pro zákazníky znamená, že daný produkt je ekologický a dokázal splnit přísná kritéria. Za posledních 10 let se zatím nestalo, že by zařízení Kyocera tyto podmínky nesplnilo," vysvětluje Martin Januš, ředitel společnosti JANUS, která značku Kyocera v ČR zastupuje.

Společnost Infor zase oznámila iniciativu "Going Green" ku pomoci organizacím implementovat programy ochrany životního prostřední a udržitelného rozvoje s využitím podnikového softwaru. Iniciativa firmy pomůže vzdělávat zákazníky v tom, jak dosáhnout cílů v oblasti životního prostředí, jako je například omezení spotřeby energií využitím řešení Enterprise Asset Management (EAM), snižování emisí skleníkových plynů prostřednictvím řešení pro řízení dodavatelského řetězce (SCM) a minimalizace odpadů a vlivu výrobních odvětví na životní prostředí díky řízení produktového cyklu (PLM).

"Společným tématem pro všechny firmy, které implementují zelené programy, je potřeba splnit cíle udržitelného rozvoje a návratnosti investic," řekla Melissa Puls, manažerka produktového marketingu ve společnosti Infor. "Tyto cíle jsou vzájemně propojené a naše firma se snaží o to, aby pomohla zákazníkům dosáhnout obou."

K dalším řešením Infor, které zákazníkům pomáhají integrovat "zelené" postupy, patří Infor ERP či Infor Performance Management. První nabízí možnost integrovat a optimalizovat výrobní procesy vedoucí k nižší spotřebě energie a materiálu. Druhé zase umožňuje organizacím vyvíjet a modelovat environmentální strategie, poté je dát do souladu s nezbytnými zdroji a monitorovat klíčové ukazatele výkonnosti k dosažení kontinuálního úspěchu.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů