Sobota, 20. dubna 2024

TECHO prvním členem programu FISP mimo území Velké Británie

TECHO prvním členem programu FISP mimo území Velké Británie

Nábytkářská společnost TECHO se stala prvním členem

a zároveň i držitelem certifikátu programu FISP sídlícím mimo území Velké Británie. Tento program, jehož hlavním cílem je doložitelnost vztahu firem k životnímu prostředí a společenským aspektům, zahájila v roce 2006 komise známá jako Furniture Industry Environmental Committee.

Certifikát FISP je udělován firmám, jejichž výrobní technologie a výrobky splňují přísná kritéria na ochranu životního prostředí. Do dnešního dne se vlastnictvím tohoto certifikátu, který mohou získat pouze plnohodnotní členové programu FISP (The Furniture Industry Sustainability Programme), může pochlubit 28 britských firem.

Středem zájmu členů programu FISP je především problematika udržitelného rozvoje.  Cílem programu je snížit negativní dopady na životní prostředí a společnost, a to především omezením spotřeby přírodních zdrojů a snížením produkce odpadů. Hlavní kritéria, s nimiž se FISP ztotožňuje a která všichni jeho členové bezpečně splňují, jsou pak zejména tato: přístup k ochraně životního prostředí, emise, odpady, energie, přeprava, životnost, recyklovatelnost a další.

Přestože splnění podmínek k získání certifikátu programu FISP nebylo snadné, společnost TECHO celý proces, podobně jako u jiných certifikací, úspěšně dokončila. „Můžeme se pochlubit řadou certifikací, týkajících se například řízení jakosti, životního prostředí, ochrany zdraví a bezpečnosti při práci nebo ověřování původu dřevní suroviny,“ uvedl zástupce TECHO Roman Škába, manažer pro jakost, a dodal: „TECHO  splnilo jak požadavky programu ve všech kategoriích, tak i všechna kritéria rozhodující pro udělení certifikátu.“

Tento certifikát je jedním z potvrzení uvědomělosti společnosti ve vztahu k životnímu prostředí, kterou TECHO chápe jako samozřejmost a jednu z priorit. Zároveň je dalším dokladem profesionality této úspěšné a prosperující společnosti, který posílí její konkurenceschopnost na našem i zahraničním trhu.

Společnost TECHO, a.s. je největším dodavatelem komplexních řešení pro komerční interiéry ve střední a východní Evropě a předním výrobcem kancelářského nábytku v České republice. TECHO nabízí nejefektivnější řešení pro moderní kancelář a vytváří optimální atmosféru pro dynamické firmy. Mezi své klienty počítá velké banky, finanční instituce, nadnárodní společnosti i orgány státní správy.

Pro další informace a obrázky kontaktujte:

Stance Communications, s.r.o.

Markéta Pomšárová - Židlická

Tel.: 224 810 809, 724 513 053

E-mail: marketa.pomsarova@stance.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů