Úterý, 23. dubna 2024

EMAS easy – trénink pro konzultanty v ČR

Pět vybraných konzultantů z ČR bude mít příležitost se seznámit s metodou EMASeasy v rámci programu Evropské komise „Budování kapacit pro EMAS Easy v severní Evropě“.
EMAS easy – trénink pro konzultanty v ČR

EMAS Easy představuje přístup a soubor nástrojů, které umožňují „jednoduchou“ implementaci systému environmentálního managementu zaměřenou především na malé podniky. Pro jeho širší uplatnění podpořila Evropská komise (DG ENV) již třetí kolo programu na budování kapacit konzultantů v jednotlivých členských zemích (letos i v ČR). Hlavními postupnými kroky jsou vzdělávání konzultantů, pilotní implementace EMASeasy v podnicích, sdílení zkušeností a workshopy. Nositelem tohoto programu je Belgická společnost Eco-conseil Entreprise (viz též http://www.ecoconseil-entreprise.com/page07GB.php). Časový harmonogram programu předpokládá jeho realizaci cca od června 2008 do března 2009.

Třídenní intenzivní trénink, který je součástí vzdělávacího programu, povede Heinz-Werner Engel (v angličtině). V ČR proběhne v termínu 15.-17.9.2008.

Zájemci o účast v tomto programu mohou najít další informace na internetových stránkách www.ekoporadna.cz. Zde je k dispozici také přihláška do programu, kterou v případě zájmu zašlete do 15.8.2008 na e-mailovou adresu: title=blocked::mailto:step@ecn.cz href="mailto:step@ecn.cz">step@ecn.cz. Konečný výběr účastníků je v kompetenci Eco-conseil Entreprise. O výsledcích budou všichni zájemci informováni.

Technickou podporu programu poskytuje Síť ekologických poraden, kde Vám rádi poskytneme další informace. Kontaktní osoba: Kamila Kanichová, tel.: 603 449 385, e-mail: title=blocked::mailto:step@ecn.cz href="mailto:step@ecn.cz">step@ecn.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů