Čtvrtek, 18. dubna 2024

Océ se chová ekologicky, zavádí nové logo

Océ se chová ekologicky, zavádí nové logo
Océ zavádí nové logo pro zdůraznění svého zaměření na trvale udržitelný rozvoj. Toto logo, které bude na obalech výrobků a spotřebního materiálu a také na zařízeních Océ pro tisk, upozorňuje na nové webové stránky Océ o trvale udržitelném rozvoji, kde je možno nalézt důležité informace týkající se životního prostředí. Zavedením tohoto loga Océ zdůrazňuje důležitost, kterou přikládá trvale udržitelným produktům a službám.

Nové logo trvale udržitelného rozvoje je něco více než pouhý symbol zaměření Océ na "zelené" produkty a technologie. Cílem je usnadnit uživatelům hledání praktických informací o použití výrobků Océ. Upozorňuje na nové webové stránky zprovozněné Océ: www.sustainability.oce.com. Uživatelé zde mohou nalézt odpovědi na mnohé běžné dotazy týkající se například používání recyklovaného papíru, emisí produkovaných tiskárnami Océ, likvidace takových materiálů, jako jsou obaly a prázdné nádoby na tonery bezpečné z hlediska vlivů na životní prostředí, a také různých certifikátů pro oblast životního prostředí udělených výrobkům a systémům Océ.

Jedním z důvodů pro spuštění nových webových stránek Océ o trvale udržitelném rozvoji byl rychle rostoucí zájem o všechny stránky ochrany životního prostředí projevovaný profesionálními uživateli. Tyto věci jsou například stále více zahrnovány do výběrových řízení. Potřebné informace začínají být příliš obsáhlé a komplexní na to, aby mohly být na výrobcích nebo obalech. Uživatelé mají stále více specifických dotazů týkajících se trvale udržitelného rozvoje, které vyžadují konkrétní a podrobné odpovědi.

Webové stránky o trvale udržitelném rozvoji jsou dynamické a mohou být doplněny a rozšířeny vždy, když je třeba reagovat na určitou novou problematiku.

Strategické cíle Océ mají úzkou návaznost na trvale udržitelný rozvoj. Při realizaci konkrétních opatření v oblasti trvale udržitelného rozvoje v rámci plnění těchto cílů se Océ zaměřuje na potřeby svých zákazníků, protože ty mají svůj největší dopad v jejich kancelářích. Když pak Océ dokáže skloubit spokojenost zákazníků s dodržováním zásad trvale udržitelného rozvoje, těží z toho nejrůznější zainteresované subjekty.

Océ se rozhodlo do své politiky včlenit pět hlavních cílů, jež formují přístup společnosti k trvale udržitelnému rozvoji. Společnost přidala také jeden cíl, který je důležitý z hlediska "employment branding".
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů