Pátek, 29. března 2024

HARTMANN – RICO prošel recertifikací EMS

HARTMANN – RICO prošel recertifikací EMS

HARTMANN - RICO, největší výrobce zdravotnických prostředků v ČR, obnovil svůj závazek vůči životnímu prostředí prostřednictvím normy environmentálního managementu ISO 14001.

 

Certifikační audit provedla firma DNV. „Certifikaci ISO 14001 oproti předchozím rokům žádá stále více českých firem. Při srovnání roku 2006 s rokem 2007 byl zaznamenán roční růst  certifikací ve výši 23,5 %. Dá se z toho usuzovat odpovědnější přístup společností vůči životnímu prostředí a okolnímu společenství. Česká republika se těší i dobré pozici ve srovnání se zahraničím, kdy v počtu certifikací předběhla země jako Belgie, Nizozemí nebo dokonce Rakousko, které je svým pozitivním postojem k ekologii proslavené,“ dodává Karin Ulrichová, obchodní ředitelka DNV.

 

Generální ředitel HARTMANN - RICO a ředitel východoevropského regionu celé skupiny HARTMANN Ing. Ľubomír Páleník komentuje význam certifikátů následovně: „Certifikáty pro nás mají důležitý význam. Jsou jistým závazkem pro naši společnost. Tak jako naše výrobky pomáhají pacientům, tak i proces jejich výroby by měl být ekologicky příznivý. A důkazem toho je například náhrada procesu výroby sádrových obinadel v methyl-chloridovém prostředí novým procesem výroby ve vodním prostředí, kterou jsme v minulých letech zavedli “.

Norma ISO 14001, která pojednává o managementu životního prostředí, zavazuje společnosti k vytvoření, dokumentaci, uplatnění a udržování systému environmentálního managementu a neustálému zlepšování jeho efektivity. Certifikát je platný 3 roky, přičemž každý rok musí společnost absolvovat roční pravidelný audit.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů