Pátek, 19. dubna 2024

Plzeňský Panasonic byl vyhlášen ekologickou továrnou

Plzeňský Panasonic byl vyhlášen ekologickou továrnou

Plzeňský Panasonic se stal první ekologickou továrnou svého druhu v Evropě. Ze šestnácti evropských továren tohoto japonského výrobce televizorů získal ohodnocení právě plzeňský podnik, který zaměstnává na čtyři tisíce lidí.

Do plzeňského podniku Japonci za 12 let investovali zhruba čtyři miliardy korun. Továrna má na Borských polích zastavěno 17 hektarů a v halách je 12 výrobních linek. Podnik exportuje 95 procent do celé Evropy a Ruska.

Od konce května začal plzeňský Panasonic AVC Networks Czech po téměř půl roce znovu přijímat desítky nových zaměstnanců na montáž televizorů. Do poloviny července, do celozávodní dovolené, potrvá první produkční cyklus; hlavní výrobní sezona ale bude od září do prosince.

Největší český výrobce televizorů, který zahájil výrovu v Plzni v dubnu 1997 jako první japonská továrna v ČR, má nyní 2300 kmenových zaměstnanců a 1500 agenturních. Zhruba polovinu tvoří ženy. Průměrný počet zaměstnanců během loňska přesáhl 4000.

Zdroj:Český rozhlas
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů