Čtvrtek, 28. března 2024

Pozvánka na Týden pro Zemi a seminář o ekologizaci provozu úřadu

Pozvánka na Týden pro Zemi a seminář o ekologizaci provozu úřadu

I v letošním roce se připravuje v Uherském Hradišti tradiční osvětová kampaň Týden pro Zemi, a to v termínu od 15. - 26. 4. 2010 s tématickým názvem "Unese Země naše kroky?".

Během celého prodlouženého týdne proběhne bohatý a zajímavý program, který nabízí výtvarnou a fotografickou soutěž, jejímž cílem je upozornit na nešetrné zacházení s naší planetou, vernisáž výstavy a výstava prací ze soutěže proběhne v Kině Hvězda. Dále proběhne beseda "Ochutnejte jaro aneb zdraví na talíři" ve spolupráci s Krajinkou, kde součástí bude také bohatá ochutnávka zdravé výživy. Městská kina od 19. 4. - 26. 4. nabízí promítání tématických filmů pro školy v Kině Hvězda.

Týden bude zahájen seminářem o ekologizaci provozu úřadu, který se koná 15. 4. od 10:00 - 12:00 hod. v budově Městského úřadu, zasedací místnost Rady města. Cílem setkání je předat praktické zkušenosti v této oblasti a je určeno všem zájemcům o šetrnost vůči životnímu prostředí. Impulsem konání bylo udělení ceny Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě za rok 2008 Městskému úřadu Uherské Hradiště za tuto aktivitu. (Více informací o semináři získáte níže)

Den Země bude tradičně probíhat na Masarykově náměstí ve čtvrtek 22. dubna od 9 do 16 hod. Po celý den bude připraven ekojarmark, který Vám nabídne biopotraviny, zdravou výživu, výrobky z Fair Tradu, přírodní výrobky a kosmetiku. Můžete si nechat změřit některé ukazatele kvality vody z přinesených vzorků, sledovat slunce hvězdářským dalekohledem a v odpoledních hodinách shlédnout vystoupení tanečních kroužků Střediska volného času Klubko Staré město, p. o.. Součástí programu budou i dílničky pro školy, soutěž týmů ZŠ, kvízy pro malé i velké a v Přírodovědném centru Trnka proběhne výstava "Jak hluboké jsou naše stopy?".

Za organizátory se na Vás těší Žabka- centrum ekologické výchovy při SVČ Klubko Staré Město, PC Trnka při DDM Uherské Hradiště a město Uherské Hradiště.

Akce je součástí aktivit projektu "Uherské Hradiště - město pro místní Agendu 21", spolufinancovaného Revolvingovým fondem Ministerstva životního prostředí ČR (MŽP ČR). Tento dokument byl vytvořen za finanční pomoci Revolvingového fondu MŽP, za jeho obsah je výhradně odpovědné město Uherské Hradiště. Nelze jej v žádném případě považovat za názor MŽP ČR.

Více informací Vám poskytne:

Ing. Miroslava Hrabalíková

oddělení rozvoje města

miroslava.hrabalikova(zavináč)mesto-uh.cz, tel: 572 525 251

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů