Pátek, 29. března 2024

Pozvánka na výstavu velkoformátových fotografií Krajina a uhlí

Pozvánka na výstavu velkoformátových fotografií Krajina a uhlí
Město Horní Jiřetín a Greenpeace ČR si Vás dovoluje pozvat na vernisáž výstavy Krajina a uhlí, která se uskuteční v pondělí 11. ledna od 16.00 v atriu budovy Poslanecké sněmovny v Praze ve Sněmovní ulici na Malé Straně. Vystaveny budou fotografie vítěze Czech Press Photo Ibry Ibrahimoviče a jeho kolegy Miloše Žihly. Vernisáž proběhne za účasti obou autorů a starosty Horního Jiřetína Vladimíra Buřta.
Cílem výstavy je přiblížit návštěvníkům, kteří Litvínovsko osobně neznají, jaké dopady na krajinu a životy lidí v Podkrušnohoří má povrchová těžba hnědého uhlí. Lidé si mohou fotografie prohlédnout až do 22. ledna.
Součástí výstavy bude i širokoúhlá televize, na které v uzavřené smyčce poběží krátké filmy související s tématem ("Most včera, dnes a zítra" o bourání Mostu, krátká letecká videa z Jiřetína, animace krajiny z prostředí Google Earth.
Vstup na výstavu je zdarma. V objektu platí určitá bezpečnostní pravidla. Při vstupu do Sněmovny procházíte bezpečnostním rámem, nechte si prosím časovou rezervu. Ke vstupu je třeba mít průkaz totožnosti.

V příloze najdete několik fotografií, které dáváme k dispozici médiím. V případě zájmu dodáme ve vyšší kvalitě.Autorem je Miloš Žihla.

Výstava se koná pod záštitou místopředsedy výboru pro životní prostředí PS Michala Kučery.

uhlí

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů