Středa, 24. dubna 2024

Cmíral bude manažerem environmentálních produktů ČEZ

Cmíral bude manažerem environmentálních produktů ČEZ
Na pozici manažer environmentálních produktů Skupiny ČEZ nastupuje Martin Cmíral. "Přichází z čela společnosti Vertis, která se vyprofilovala jako nejúspěšnější konzultační firma v oblasti obchodování s povolenkami CO2 a v oblasti kjótských mechanismů ve střední Evropě," oznámil mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

Cmíral bude mít za úkol vybudovat strategii a mechanismy v oblasti emisního obchodování, vyhledávat investiční projekty na úspory emisí skleníkových plynů nejen v rámci Skupiny ČEZ, ale i mimo ni.

„Oblast environmentálních produktů bude mít do budoucna stále větší roli. Především však systém obchodování s povolenkami CO2 umožňuje ČEZ optimalizovat objemy prodeje i výroby elektřiny, včetně jejího nákupu. ČEZ navíc uzavřel smlouvy s největšími evropskými obchodníky s povolenkami, obchoduje na amsterodamské burze ECX a toto svoje know – how nabízí i obchodním partnerům. Proto budujeme profesionální tým z nejvýznamnějších odborníků, kteří na trhu ve střední Evropě působí,“ řekl Alan Svoboda, místopředseda představenstva a obchodní ředitel ČEZ.

Cmíral vystudoval obor geochemie na Přírodovědecké fakultě UK. Titul doktor přírodních věd získal na australské národní univerzitě. Je držitel titulu Certificate in Finance z US Business School in Prague. Dlouhodobě se věnuje oblasti životního prostředí.

Předtím než se stal výkonným ředitelem společnosti Vertis, vedl mezi roky 2000 až 2003 BTG Central Europe, dceru nizozemské konzultační firmy se specializací na obnovitelné zdroje.
Zdroj:Euro
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů