Pátek, 19. dubna 2024

Zelená energie Skupiny ČEZ má již téměř 1000 zákazníků

Zelená energie Skupiny ČEZ má již téměř 1000 zákazníků

Zelená energie, kterou nabízí Skupina ČEZ ekologicky smýšlejícím domácnostem a firmám, má již 961 zákazníků. Ti mohou odběrem tohoto produktu vyjádřit svůj pozitivní postoj k životnímu prostředí a zároveň podpořit prospěšné ekologické aktivity.

 

Zelená energie je elektřina vyrobená z obnovitelných zdrojů – vody, slunce, větru a biomasy. Je dostupná pro všechny domácnosti, podniky a instituce v České republice, které jsou nebo se stanou zákazníky Skupiny ČEZ. Za odběr Zelené energie zaplatí jen symbolický poplatek – k běžné ceně elektřiny podle odběrové sazby připlatí zákazník 10 haléřů za kilowatthodinu.

Prostředky shromážděné ze „zelených desetníků“ slouží k financování neziskových a všeobecně prospěšných projektů v oblasti výzkumu, vzdělávání a užití energie z obnovitelných zdrojů. Žádost o příspěvek z prostředků Zelené energie mohou do konce prosince podat subjekty, které v těchto oblastech realizují nekomerční projekty. O přidělení a výši grantů rozhodne na začátku příštího roku Rada Zelené energie, ve které jsou odborníci z řad vědců, ekologů a energetiků.

Jako poděkování navíc Skupina ČEZ věnuje za každého zákazníka Zelené energie jeden živý stromek vysazený v Lese Zelené energie. Jeho výsadba byla zahájena na konci letošního října nedaleko severočeského Frýdštejna.

Odběratelům z řad firem dává Zelená energie příležitost veřejně deklarovat vztah k životnímu prostředí – logo Zelené energie spolu se sloganem „Vyrobeno Zelenou energií“ totiž mohou využít na svých produktech i ve firemních materiálech.

Zelenou energii lze objednat prostřednictvím Zákaznické linky Skupiny ČEZ – 840 840 840. Další informace o tomto produktu a o způsobu rozdělování příspěvků z prostředků Zelené energie jsou k dispozici na internetových stránkách www.zelenaenergie.cz.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů