Pátek, 29. března 2024

Kupte si výrobky šetřící energii, radí E.ON klientům

Kupte si výrobky šetřící energii, radí E.ON klientům

Brno - Energetická skupina E.ON rozjíždí v Česku unikátní akci. Nabízí svým zákazníkům možnost nakoupit v obchodech s výraznými slevami spotřebiče, které lidem pomohou energii ušetřit.

Společnost se na tom dohodla s prodejci v jižních Čechách, na Vysočině, jižní a východní Moravě. Klienti energetické firmy si tak u nich mohou nakoupit spotřebiče jako jsou pračky, ledničky a myčky nádobí se slevou sedmnáct až dvacet osm procent. Firma také dohodla s prodejci nabídku levnějších plynových kotlů.

Kupte a ušetřete

Nabídka firmy platí do konce letošního listopadu a mohou ji využít všichni zákazníci společnosti v Česku, což je 1,4 milionu lidí.

"Výměna starých spotřebičů za nové, úsporné přináší až o 50 procent menší spotřebu elektřiny. A nižší spotřeba se rovná také nižší zátěž pro přírodu," uvedla firma na svých internetových stránkách.

A E.ON výhodnost výměny starých spotřebičů za nové dokládá také statistikami. Za pět starou ledničku zaplatí lidé podle výpočtu společnosti při desetiletém provozu 25 tisíc korun. Úsporná lednička bude při desetiletém provozu stát pouze 8,5 tisíce korun.

Podle ekologů jde v případě společnosti E.ON o krok, který by měly následovat i další energetické firmy.

Podle Hnutí Duha může být takové chování pro energetické společnosti výnosné: v tržním prostředí se často více vyplatí investovat do úspor energie u odběratelů než do stavby nové elektrárny.

Tak by měli jednat všichni

"E.ON ukazuje cestu, kterou by se česká energetika měla vydat. Ne pořád dokola přemítat, jak pokryjeme rostoucí spotřebu elektřiny, ale vydělávat na tom, aby se spotřeba snižovala," uvedl Petr Holub z Hnutí Duha.

Ekologové uvedli, že v některých evropských zemích jsou úspěšné programy, ve kterých jdou energetické společnosti ještě dál.
"Energetické firmy zákazníkovi financují třeba zateplení domu, které potom splácí z ušetřených peněz ze energii," uvedl Holub s tím, že v Česku zatím k takovým krokům chybí potřebná legislativa.

Energetická skupina E.ON v České republice patří do skupiny E.ON Energie AG. E.ON Energie AG je největší soukromý poskytovatel energetických služeb v Evropě a zásobuje elektřinou a plynem asi 15 milionů zákazníků.

Česká energetická skupina E.ON zásobuje elektřinou v jižních Čechách a na jižní Moravě 1,4 milionu zákazníků a asi dvacetiprocentní podíl na trhu.

http://aktualne.centrum.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů