Čtvrtek, 25. dubna 2024

Česká technologie šetří energii v zahraničí

Česká technologie šetří energii v zahraničí
Teď, kdy se ze všech stran valí neustálé zvyšování cen energií a tlaky na snižování energetické náročnosti jakékoliv lidské aktivity, se otevírají příležitosti pro česká originální řešení.
Nový projekt v irském středisku oddychu pro seniory dokázal ušetřit 69% energie. Tři spojené jednotky značky Chameleon, s celkovým tepelným výkonem 130 kW, jsou řízeny jednou z nich a pracují v kaskádě: centrální čerpadlo aktivuje druhé a následně třetí, pokud je daného výkonu zapotřebí.

Systém tepelných čerpadel společnost TC MACH z Českého Krumlova navíc využívá jedinečnou schopnost napojení na non-stop dálkové monitorování a dispečink českého výrobce přes internet.

Neustálé sledování a optimalizace chodu těchto tepelných čerpadel zaručuje okamžitou reakci servisu v případě poruchy, dává také možnost dálkového nastavení pro zákazníka. Výkonná energetická jednotka Chameleon, obsahující moderní tepelné čerpadlo s rozsáhlou elektronickou regulací a dálkovou správou přes internet, byla nedávno českému trhu představena.
 
 
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů