Pátek, 19. dubna 2024

Pozvánka na konference CEEERES - 24. až 26. ledna 2008

Poslední možnost získat zdarma vstupenky na konferenci a výstavy PRAGOBUILDING a STŘECHY 2008
Pozvánka na konference CEEERES - 24. až 26. ledna 2008

Vážení přátelé, dovolte, abych Vás upozornil, že do začátku námi pořádané konference zbývá 10 dní a máte poslední možnost přihlásit se na konferenci zdarma a zároveň zdarma získat vstupenku na výstavu PRAGOBUILDING.

Konference se bude v 6 samostatných blocích věnovat jednotlivým uceleným blokům: Energetickým zákonům,  oknům a dveřím,  vadám zateplování,  státním dotacím, financování staveb a měření, regulaci a úsporám.

Konference je zároveň doprovodným programem výstavy PRAGOBUILDING a koná se v Praze – Holešovicích.

Účast na konferenci je bezplatná a každý účastník, který se přihlásí elektronicky na www.e-c.cz do 16. ledna, obdrží zdarma vstupenku na výstavu PRAGOBUILDING a STŘECHY 2008.

První blok je věnován legislativě povinné certifikaci domů, která vstoupí v platnost od 1.ledna 2008. V tomto bloku zazní informace o stávající a nové energetické legislativě z úst nejpovolanějších, od zástupce Ministerstva průmyslu a obchodu Ing. Ireny Plockové. Prof. Ing. Kablele, CSc. bude informovat o metodice certifikace domů prostřednictvím průkazů energetické náročnosti budov, která bude od příštího roku povinná u všech rekonstruovaných domů, u nových domů a u všech veřejně přístupných budov.

Druhý blok bude věnován oknům, dveřím a jejich kování. V úvodu vystoupí ing. Iveta Jiroutová, ředitelka Technického a zkušebního stavu (TZÚS), který okna certifikuje s požadavky na okna a jejich zatřídění z různých pohledů. Dále vystoupí spolupracovník Ing. Koktan, odborník na kování oken a dveří a spolupracovník TZÚS s informacemi o této zatím velmi opomíjené části okenních a dveřních otvorů a s požadavky na zabezpečení. Výrobci oken i kování pak předvedou nejmodernější trendy ve své nabídce i to, jak jejich výrobky splňují jednotlivé požadavky.

Ve třetím bloku přední odborníci upozorní na současné nejčastější vady zateplovacích systémů, upozorní na problematická místa a navrhnou způsoby, jak chybám předcházet. Pozornost bude věnována normám, podle nichž se má zateplování provádět, častým chybám při zateplování, kotvení zateplení k podkladu a termovizní detekci některých chyb při zateplování a tepelným mostům. Vystoupí nezávislí odborníci i zástupci výrobců materiálů, jejichž snahou je chybám na stavbách předcházet.

Čtvrtý blok bude věnován dotacím z různých státních i evropských zdrojů. Posluchači dostanou informace o současných dotacích i o těch, které se připravují. Jistě bude velmi zajímavá informace o tom, jak bude pokračovat v minulosti tolik úspěšný program PANEL, který pomohl zrekonstruovat stovky panelových domů. Vystoupí m.j. ředitel Státního fondu rozvoje bydlení, JUDr. Jan Wagner, dále náměstek ředitele SFŽP Ing. Leo Steiner a  Hana Chlebcová, která v loňském roce organizačně zajišťovala několik stovek dotací ze SFRB.

Pátý blok bude věnován tomu, co se již stalo okřídleným úslovím – financím, které jsou až na prvním místě. Možností různých nabídek financování je mnoho. Zde vystoupí zástupci jednotlivých finančních ústavů se svými nabídkami na financování revitalizací a rekonstrukcí domů. Hana Chlebcová, která administrovala tisíce případů úvěrování různých rekonstrukcí pak upozorní na různá úskalí a předvede možný způsob výpočtu výhodnosti jednotlivých možností financování rekonstrukcí návratnosti investic.

V šestém bloku se bude pozornost věnovat možnostem regulace vytápění a různých způsobů úspor tepla. Vystoupí Ing. Galád s informací o různých přístupech k regulaci otopné soustavy, dále Ing. Straka s možnostmi využití odpadního tepla ve větracím vzduchu a využitím solární energie, ing. Soukup s tématem kondenzační techniky na vytápění domů a monitoringem zdroje.

BLOK 1: Energetické zákony (24.1.2008 10:00 – 13:00) přednášející: Ing. Irena Plocková, Prof. Ing. Karel Kabele CSc.

BLOK 2: Okna a dveře (24.1.2008 14:00 - 17:00) přednášející: ing. Iveta Jiroutová, ing. Koktan a další

BLOK 3: Vady zateplování  (25.1.2008 10:00 – 13:00) přednášející: ing. Robert Mikeš, ing. Zdeněk Kobza, ing. Pavel Svoboda, ing. Jan Dvořák, ing. Roman Šubrt

BLOK 4: Státní dotace (25.1.2008 14:00 - 17:00) přednášející: JUDr. Jan Wagner, ředitel SFRB, Ing. Leo Steiner, náměstek ředitele SFŽP, Hana Chlebcová

BLOK 5: Financování staveb (26.1.2008 10:00 – 13:00) přednášející: zástupci finančních úřadů, Hana Chlebcová

BLOK 6: Měření, regulace a úspory (26.1.2008 14:00 - 17:00) přednášející: ing. Jan Soukup, Ing. Vladimír Galád, Tomáš Straka a další

 

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů