Sobota, 20. dubna 2024

Infor pomáhá firmám s náklady na energii

Aplikační software nezůstává jen u řízení energetické spotřeby - zahrnuje také spotřebu jakýchkoliv energetických zdrojů a sledování emisí.
Infor pomáhá firmám s náklady na energii
Podniky všech odvětví čelí zvyšujícím se nákladům na základní energie, jako jsou světlo, klimatizace a teplo, které spotřebovávají jejich klíčová firemní zařízení - typicky výrobní provozy. Kromě problematiky vlastních nákladů si podniky uvědomují širší souvislosti směřující k iniciativám na ochranu životního prostředí a minimalizaci nepříznivých vlivů jejich provozů.

Měření amerického ministerstva průmyslu přinesla zjištění, že budovy a výrobní zařízení mohou redukovat spotřebu energie až o 20 procent, pokud budou využívat programy zvyšující jejich účinnost. Na toto skutečnost reagovala i společnost Infor uvedením produktu Infor EAM Asset Sustainability Edition, softwarového řešení umožňujícího organizacím redukovat náklady na energii a minimalizovat vliv svých provozů na životního prostředí.

"Není žádných pochybností o tom, že vysoké náklady na energii jsou nepřítelem podnikových rozpočtů a že neefektivní energetické procesy mají nepříznivý vliv na naše životní prostředí," zdůraznil John Murphy, ředitel odvětvového a produktového marketingu for řešení Infor EAM, proč je nový produkt uváděn na celosvětový trh.

Webově postavená aplikace, která může být implementována jak přímo u zákazníka, tak hostována ve společnosti Infor, získává data o spotřebě energie s využitím měřících zařízení (existujících subsystémů či jiných senzorů třetích stran) a dovoluje využívat bezdrátových komunikačních sítí. Vlastní program sleduje spotřebu jednotlivých zařízení v reálném čase, hodnotí data v porovnání s uživatelsky definovanými podmínkami a upozorňuje uživatele na anomálie v případě, že zařízení překročí přijatelné výkonnostní meze. Software také umožňuje podnikům měřit výkonnost konkrétního zařízení k určení nákladů na jeho údržbu v závislosti na aktuální spotřebě energie v porovnání s případným novým, méně energeticky náročným zařízením. Tato funkcionalita dovoluje realizovat strategická rozhodnutí v závislosti na nákladech na energie, ceně a projektované návratnosti investic.

Aplikační software nezůstává jen u řízení energetické spotřeby - zahrnuje také spotřebu jakýchkoliv energetických zdrojů a sledování emisí. Zahrnutím dat do klíčových indikátorů výkonnosti (KPI) a výkonnostních reportů přitom posiluje rozhodovací procesy. Manažeři například mohou generovat výkazy celkové analýzy emisí CO2 a rozklíčovat je do výkonnosti jednotlivých zařízení prostřednictvím uživatelsky přehledných grafických tabulek.

Infor EAM Asset Sustainability Edition představuje řešení, pro implementaci obchodní procesů s ohledem na realizaci "zelených" programů. Zároveň umožňuje všem podnikům efektivněji a pružněji se adaptovat na rychlé změny na globálním trhu.
Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů