Pátek, 19. dubna 2024

Energetický projekt 2007

Energetický projekt 2007

19.06.2008

Letos se konal již šestý ročník soutěže o energeticky úsporné projekty Energetický projekt 2007, kterou vypsalo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Do soutěže bylo možné přihlásit projekty a již dokončené akce týkající se nízkoenergetických bytových domů, administrativních budov, energeticky efektivních územních systémů či postupů pro snížení energetické náročnosti v průmyslu. Vítězné projekty budou prezentovány také na stavebním veletrhu For Arch.

Společnost JRD je v České republice zatím jediným developerem, který realizuje nízkoenergetické bytové domy s použitím teplovzdušného vytápění s rekuperací tepla a dalších úsporných technologií. Na svém kontě má tato firma již jedno významné ocenění - Stavba s ekologickým přínosem pro rok 2005 od Ministerstva životního prostředí ČR. To získala za první vícebytový nízkoenergetický dům s teplovzdušným vytápěním a rekuperací tepla v České republice, který vyrostl v pražské Velké Chuchli.

Jako Energetický projekt 2007 byla oceněna rezidenční stavba Villa Dolní Měcholupy I dokončená v září minulého roku. Nízkoenergetického standardu každého bytu (tento bytový dům nabídl 7 bytů o velikosti 2 kk až 4 kk) bylo dosaženo zateplením obvodového pláště domu tl. 16 cm, eurookny s dvojskly 78 mm a kvalitním řešením tepelných mostů. Každý byt je vybaven teplovzdušným vytápěním s rekuperací, úspory navíc zvyšuje soustava deseti solárně termických kolektorů pro ohřev TUV.

AUTOR: -pw-

zdroj: Stavitel

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů