Čtvrtek, 18. dubna 2024

Rakouský ministr ekologie odmítá plány ČEZ na dostavbu Temelína

Rakouský ministr ekologie odmítá plány ČEZ na dostavbu Temelína

Linec - Rakouský ministr životního prostředí Josef Pröll dnes rezolutně odmítl plány české elektrárenské společnosti ČEZ na dostavbu dalších dvou bloků jaderné elektrárny Temelín. Pröll to označil za absolutně chybné rozhodnutí. Hodlá těmto plánům klást tvrdý odpor. Spíše než se pouštět do dalšího "atomového dobrodružství" lidovecký ministr Prahu vyzval k zajištění bezpečnosti prvních dvou bloků elektrárny.

Ke kritice rakouského ministra životního prostředí se připojili i další rakouští odpůrci jaderné energie. Hornorakouský vládní zmocněnec pro jaderná zařízení Radko Pavlovec rozhodnutí české elektrárenské společnosti označil za "cílenou politickou provokaci", která má podle něj torpédovat stávající moratorium na stavbu nových jaderných elektráren.

Rakouští protitemelínští aktivisté zase vyzvali rakouské politiky, aby okamžitě kontaktovali své kolegy v Praze a téma dostavby elektrárny prosadili na program jednání. "Žádné volební sliby, ale skutky jsou teď třeba," naráželi aktivisté na začínající předvolební kampaň v Rakousku před zářijovými předčasnými parlamentními volbami.

Zdroj:Česká televize
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů