Čtvrtek, 28. března 2024

Epson ekologicky s normou Energy Star

Epson ekologicky s normou Energy Star
Společnost Epson oznámila výsledky studie provedené v březnu roku 2008 svazem BUND (Svaz pro životní prostředí a ochranu přírody), partnerem hnutí Přátelé Země. Podle této studie mají inkoustové tiskárny Epson nejnižší spotřebu energie a ceny srovnatelné s konkurencí.

Kromě toho je společnost Epson prvním výrobcem tiskáren doporučovaným organizací Energy Saving Trust ve Velké Británii. Všechny její tiskárny splňují přísné normy programu Energy Star, stejně jako mnoho laserových tiskáren a skenerů. Co se týká profesionálního použití, velkoformátové tiskárny společnosti Epson spotřebovávají čtyřikrát méně energie než tiskárny některých jejích největších konkurentů.

V posledních čtyřech letech se firmě Epson podařilo snížit spotřebu energie předních kombinovaných fotografických inkoustových tiskáren, což je splnění dlouhodobého cíle společnosti týkajícího se snižování vlivu jejích produktů na životní prostředí. Nejnovější kombinovaná inkoustová tiskárna Epson, Stylus Photo RX585, spotřebovává při provozu o 73 procent energie méně než první tiskárna této řady, Stylus Photo RX600, která již při svém zavedení na trh v roce 2003 patřila k nejúspornějším tiskárnám na trhu.

Od zavedení modelu RX600 v roce 2003 pracovali konstruktéři společnosti Epson na nových inovativních způsobech dalšího snížení spotřeby energie. Aby bylo možné snížit spotřebu energie, společnost Epson značně zredukovala dobu potřebnou k přepnutí z pohotovostního režimu do režimu spánku. Kromě toho bylo podsvícení panelů LCD změněno na LED a zařízení s nižším příkonem úspornost dále optimalizují.

Všechna tato vylepšení mají značný vliv na životní prostředí; snížení spotřeby energie u modelů řady RX se rovná zamezení vyloučení téměř 826 tun CO2 z atmosféry za rok 2003. Ušetřených 1630 tisíc kWh elektřiny by znamenalo tolik elektřiny, kolik by stačilo pro 361 domácností na celý rok.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů