Sobota, 20. dubna 2024

Skupina ČEZ nabízí nově možnost elektronické fakturace

Skupina ČEZ nabízí nově možnost elektronické fakturace

Skupina ČEZ jako první dodavatel elektřiny na českém trhu nabízí svým zákazníkům od počátku září 2008 možnost elektronické fakturace plateb za elektrickou energii. Novou službu umožňuje zákazníkům systém SERVIS 24 internetového bankovnictví České spořitelny.

Elektronické faktury přináší zákazníkům Skupiny ČEZ a uživatelům služby SERVIS 24 snadnější kontrolu přijatých faktur a zjednodušuje jejich zaplacení. Údaje z faktury nemusí zákazníci ručně zadávat do platebního příkazu, systém za ně příkaz předvyplní a připraví k potvrzení.

Systém umožňuje zákazníkům faktury libovolně zobrazovat, ukládat nebo tisknout. O příchodu každé faktury je zákazník okamžitě dle vlastní volby informován formou SMS zprávy nebo emailu, které jsou klientům zasílány zcela zdarma. Zákazníci tak mají neustálý přehled o stavu svých plateb za elektrickou energii.

"Jde o další ze služeb, které nabízíme svým zákazníkům, abychom jim poskytli co největší komfort obsluhy. Domácnosti mohou již své složenky platit na všech terminálech Sazky. Nyní jako první velká energetická společnost v ČR nabízíme i  elektronickou fakturaci“, říká Alan Svoboda, obchodní ředitel ČEZ, a. s. „ Hlavní výhody služby spočívají ve zjednodušené kontrole plateb a jejich snadné archivaci a dohledatelnosti. Systém také zaručuje bezchybné vytváření platebních příkazů“, dodává Alan Svoboda.

V minulých letech uzavřela Skupina ČEZ dvě silná strategická partnerství. Se společností  SAZKA pro své zákazníky připravila možnost platby faktur za elektřinu přes terminály SAZKA,  s plynárenskou společností RWE otevřela společná obchodní centra, kde si zákazníci mohou vyřídit záležitosti týkající se elektřiny i plynu najednou, na jednom místě.

Nyní jako první z velkých dodavatelů elektřiny na českém trhu poskytuje Skupina ČEZ výhody elektronické fakturace nejen pro firemní zákazníky, ale i pro domácnosti.

„Jednáme také s dalšími velkými výstavci, kteří mají zájem zasílat svým klientům faktury elektronicky do internetového bankovnictví, proto bude v nejbližší době seznam výstavců rozšířen. Klientům tak chceme dát možnost přijímat všechny své faktury na jednom místě, odkud je mohou jednoduše zaplatit", uvedl Aleš Mamica, ředitel úseku přímé bankovnictví

Skupina ČEZ se v tomto projektu spojila s Českou spořitelnou, která  si jako dodavatele řešení pro elektronickou fakturaci vybrala společnost TietoEnator, jednoho z největších poskytovatelů IT služeb v Evropě.

Elektronické zasílání a placení faktur je novinkou, která se v jiných částech Evropy používá už několik let. Jedná se o rychlý, spolehlivý a z hlediska nákladů úsporný způsob vystavování faktur a provádění plateb jak mezi firmami, tak mezi firmami a soukromými osobami.“ říká Pavel Borusík za korporaci TietoEnator, která je dodavatelem technického řešení služby.

Martin Pavlíček

mluvčí Skupiny ČEZ pro střední Čechy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů