Čtvrtek, 18. dubna 2024

MSV 2008 - Obnovitelné zdroje

MSV 2008 - Obnovitelné zdroje

Jedním z nejaktivnějších dlouholetých partnerů veletrhu MSV je Český svaz zaměstnavatelů v energetice (ČSZE). Ten se prezentuje nejen ve vlastní expozici v pavilonu Z, ale také několika odbornými semináři.

Stánek ČSZE v přízemí pavilonu Z číslo 10 je z převážné části věnován prezentaci Státní energetické koncepce České republiky, úsporám energie a podpoře obnovitelných zdrojů energie. Budou zde graficky prezentovány zajímavé podklady o Základní charakteristice možného vývoje české energetiky ve 21. století, jako část podkladů z prezentace Nezávislé odborné komise pro posouzení energetických potřeb České republiky v dlouhodobém časovém horizontu, tzv. "Pačesovy komise".

Seminář "Evropské prostředky na podporu obnovitelných zdrojů energie a úspor energie pomohou snížit zátěž životního prostředí", který na 18. 9. 2008 chystá ČSZE ve spolupráci s ENVIROS spol. s r. o. Praha a VUPEK - ECONOMY, spol. s r. o. Praha. Cílem semináře je seznámit odbornou veřejnost se současnou situací ve využívání obnovitelných zdrojů energie a s možnostmi jejich budování s využitím finančních prostředků Evropských fondů a umožnit výměnu zkušeností z konkrétní praxe. Význam a atraktivitu tématu dokládá i fakt, že seminář je již nyní zájemci o účast zcela obsazen.

ČSZE v současné době sdružuje přes tři desítky subjektů, zastupuje své členy při kolektivním vyjednávání a jejich jménem uzavírá kolektivní smlouvy vyššího stupně s příslušnými odborovými svazy ECHO, ČOSE a OSZJE. Svaz je také kolektivním členem Svazu průmyslu a dopravy ČR, členem mezinárodní elektroenergetické unie EURELECTRIC se sídlem v Bruselu, členem Mezinárodní organizace pro sociální bezpečnost IVSS se sídlem v Kolíně nad Rýnem a členem mezinárodní technické sekce pro práce pod napětím (LWA).

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů