Pátek, 29. března 2024

Ekologické LCD televizory, co uspoří až 70 % energie

Ekologické LCD televizory, co uspoří až 70 % energie

Zatím pouze v Koreji uvedl známý výrobce zástupce své nejnovější řady, televizory Xcanvas, označené jako LH30FD. Tentokrát se nesnaží výrobce ohromit extrémními hodnotami jasu či kontrastu, ale nabízí režimy, které dokáží uspořit hodně elektrické energie.

Nové televizory LG LH30FD se vyrábí ve třech velikostech: 32“, 42“ a 47“. Vlastnosti televizorů zahrnují i technologii Cinema Color, která vylepšuje kvalitu videa úpravou barev a kontrastu. Aby bylo dosažené slibované velké úspory energie, což má být až 70 %, bude vybaven televizor čtyřmi eko režimy. Další pravděpodobnou výbavou, která stojí za dramatickým poklesem spotřeby, bude určitě čidlo okolního osvětlení, které automaticky reguluje jas televizoru, pravděpodobná je i LED technologie podsvícení.

Trojice televizorů s úhlopříčkami 32, 42 a 47 palců má na tamním trhu ceny 870 USD (19 200 Kč), 1196 USD (26 300 Kč) a 1741 USD (38 000 Kč). Dostupnost v Evropě není známa.
Zdroj: slashgear

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů