Pátek, 29. března 2024

Svetový fond na ochranu prírody presviedča ľudí, aby na hodinu zhasli

Svetový fond na ochranu prírody presviedča ľudí, aby na hodinu zhasli
Svetový fond na ochranu prírody (WWF) odštartoval aj tento rok globálnu kampaň, aby upozornil na klimatické zmeny. Vyzýva ľudí, aby podporili celosvetovú akciu Hodina Zeme – Earth Hour, do ktorej sa môže zapojiť každý. Stačí, ak 28. marca o 20.30 vypne na hodinu svetlo a spotrebiče. Informoval o tom portál The Inspiration Room.

Súčasťou masívnej kampane sú plagáty s vypínačmi, ktoré navrhol Shepard Fairey, tvorca „kultových“ volebných plagátov Baracka Obamu. Ďalšie obrázky na tému Earth Hour sú na Flickri. V televíziách po celom svete rotujú spoty s hlasmi známych osobností vrátane majiteľa korporácie Virgin Richarda Bransona, speváčky Nelly Furtado či herečky Cate Blanchett. Videá sa úspešne šíria aj virálne, na YouTube ich videlo viac ako 300 tisíc užívateľov. Podrobné informácie o evente poskytuje web EarthHour.org.

Plagát Earth Hour 2009



Hodina Zeme mala premiéru v roku 2007 v Austrálii. Jej komunikáciu zabezpečila pre WWF agentúra Leo Burnett Australia. Za dva roky nadobudla iniciatíva globálne rozmery. Podľa EarthHour.org tento ročník podporilo zatiaľ 1 672 miest, obcí a okresov v 80 krajinách sveta a počet účastníkov sa každý deň zvyšuje.

Na Slovensku sa do akcie zapojí napríklad občianske združenie Mladí zelení. „Po dohode s vedením študentského domova Juraja Hronca - Bernolák (Bernolákova 1, 811 07 Bratislava) sa aj tento internát zahalí v uvedený deň a hodinu do tmy. Taktiež sme listom oslovili niektoré slovenské inštitúcie a organizácie, ktoré sídla v Bratislave, aby sa aj oni pridali s nami do tejto celosvetovej akcie,“ napísalo OZ na svojom webe.

Foto: The Inspiration Room

http://medialne.etrend.sk

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů