Pátek, 29. března 2024

SLUNEČNÉ ZPRAVODAJSTVÍ: IKEA a UNICEF projasňují život dětem v rozvojových zemích

SLUNEČNÉ ZPRAVODAJSTVÍ: IKEA a UNICEF projasňují život dětem v rozvojových zemích

 

V pracovní lampě SUNNAN se snoubí úsporná LED technologie se solárními panely. Po devíti až 12 hodinách nabíjení panelu na slunci lampa vydá čtyři hodiny jasného světla.

Červen 2009 - Máme pro vás příběh plný slunce! Od června 2009 bude za každou solární lampu SUNNAN prodanou v obchodech IKEA po celém světě jedna lampa věnována fondu UNICEF, aby prozářila život jednoho dítěte.

První zásilky budou směřovat do Pákistánu, aby pomohly dětem v táborech pro lidi, kteří museli uprchnout ze svých domovů, a v odlehlých vesnicích v Balúčistánu a severozápadní pohraniční oblasti.

Pro země rozvojového světa IKEA vyrobila verzi lampy SUNNAN, která je natolik odolná, aby se nepoškodila ani při používání v těžkých životních podmínkách, s baterií schopnou vydržet vysoké teploty.

"Toto spojení umožní dětem hrát si, psát nebo číst po západu slunce, čímž se posune jejich obzor a snad i zlepší budoucnost," říká Marianne Barnerová, vedoucí Sociální iniciativy IKEA. "Doufáme, že naše lampy budou malým, avšak důležitým příspěvkem k zlepšení života dětí v rozvojových zemích."

"Zejména dívky musí často ještě po vyučování pomáhat v domácnosti, a tak nejspíš mají čas na domácí úkoly až pozdě večer," dozvěděli jsme se. "Lampy SUNNAN jim mohou výrazně proměnit život. Když nebudou zaostávat s domácími úkoly, nejspíš budou i více chodit do školy, a jejich výsledky se zlepší."

Lampa SUNNAN za pouhých 499,- Kč, se vyrábí v pěti výrazných barvách a je k dostání ve vašem nejbližším obchodním domě IKEA.

Více informací získáte na:

Jméno :Jindra Válová

E-mail: target=_top>Jindra.Valova@memo.IKEA.com

Telefon: +420 234 510 210

Praha 24. června (PROTEXT)

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů