Pátek, 19. dubna 2024

Elektrická bonsaj na míru přírodě

Elektrická bonsaj na míru přírodě
Elektrická zásuvka nemusí být jediným zdrojem šťávy pro lampičku, případně nabití mobilního telefonu nebo kamery. Se zajímavou designovou USB novinkou - stromkem s lístky poskládanými ze solárních článků - přišel třeba francouzský designér Vivien Muller.

Korunu solární bonsaje nazvané Photonsynthesis (fotosyntéza) poskládal návrhář ze 40 modulů různých tvarů i velikostí. Elegantní větvičky s metalickou úpravou zakončil 54 solárními kolektory ve tvaru listů, jež během dne lapají sluneční energii do baterie umístěné pod stromkem. Novinka opatřená několika druhy konektorů tak kdykoli - i za pošmourného počasí - může dobít mobilní telefon nebo kameru.

Solární lampička Orkys.Druhou ekologickou perličkou od téhož autora je solární orchidej Orkys. Rostlina sice neslouží k napájení elektroniky, ale zato si s ní majitel ve tmě posvítí.

Listy orchideje tvoří solární články, které shromažďují energii potřebnou pro rozsvícení květů. Intenzitu svitu květenství je možné nastavit podle potřeby.

Informaci o designové novince přinesl server www.designboom.com.

www.designboom.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů