Čtvrtek, 18. dubna 2024

Zájmy uhelného průmyslu v Evropě bude dál hájit Pudil

Zájmy uhelného průmyslu v Evropě bude dál hájit Pudil

Evropská asociace uhelného průmyslu Euracoal na svém lednovém zasedání zvolila za svého prezidenta opět Petra Pudila. Zástupce českého uhelného průmyslu tak bude v čele asociace druhý rok v řadě.

Euracoal, která sdružuje téměř tři desítky uhelných společností z 18 zemí Evropy, se v letošním roce soustředí na podporu efektivního využívání domácích zdrojů uhlí. "Společně s Evropskou komisí se musíme dále zabývat zejména umožněním přístupu k zásobám domácího uhlí," uvedl Pudil. "V oblasti užití uhlí budeme i nadále podporovat výstavbu uhelných elektráren s vyšší účinností a výrazně nižšími emisemi, spoluspalování uhlí s biomasou a odpady i inovativní ekologické způsoby užití uhlí," dodal.

Pětatřicetiletý Pudil svoji kariéru v odvětví těžby uhlí zahájil v roce 1998 jako ředitel pro strategii Mostecké uhelné společnosti. V roce 2005 se stal jedním z investorů nově formované skupiny Czech Coal, kde je předsedou představenstva.

Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů