Čtvrtek, 28. března 2024

ČEZ získal povolení ke stavbě plynové elektrárny v Polsku

ČEZ získal povolení ke stavbě plynové elektrárny v Polsku

Česká energetická společnost ČEZ může v Polsku vybudovat paroplynový blok elektrárny Skawina, od místních úřadů získala v rámci posuzování vlivu stavby na životní prostředí kladné rozhodnutí. Informovala o tom polská média.

ČEZ chce nový blok ve Skawině na jihu Polska s výkonem kolem 430 megawattů uvést do provozu ve druhé polovině roku 2014.

ČEZ musí podepsat smlouvu s provozovatelem rozvodné soustavy v Polsku, společností Gaz-System. Vyjednává také o dodávkách plynu pro nový blok elektrárny. Hodnota této investice ve Skawině se pohybuje kolem 1,5 miliardy zlotých (zhruba 9,9 miliardy Kč).

Na polském trhu je česká energetická jednička aktivní již delší dobu. V lednu 2006 získal ČEZ většinové podíly v černouhelných elektrárnách Elektrownia Skawina a Elektrocieplownia Elcho.

Minulý týden ČEZ postoupil v soutěži o elektrárny Pontnów-Adamów-Konin (PAK) a dvou přilehlých hnědouhelných dolech, může zde provést hloubkové prověrky. Aktiva v této energetické společnosti prodává polské ministerstvo státního pokladu.

Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů