Čtvrtek, 18. dubna 2024

ENERGIE VE VŠECH PODOBÁCH

ENERGIE VE VŠECH PODOBÁCH

Kněžice - Tradiční Den Země na Chaloupkách se bude konat v neděli 25. dubna od 10:00 do 16:00. A tentokrát je ústředním tématem energie. Čekají na Vás třeba parní stroje, dynama, větrné elektrárny, horkovzdušné balónky, vrtule a větrníky, mlýnky na potok a další "energetické vychytávky".
Kromě pokusů s přeměnou energií můžete třeba cvičit tai či, projít si kalorickou stezku, rozdělávat oheň pomocí křesadla, projet se na koni i ve voze, pracovat s keramikou, vidět kovat kováře nebo se zúčastnit výstavy a výjezdu k větrné elektrárně v Pavlově. " Opět tu čeká na děti množství dílniček, dospělým nabídneme třeba informační bod o větrné energii, těšit se opět můžete na divadlo, čajovnu nebo vystoupení folklórního souboru Okřešánek", zve na akci Martin Kříž, vedoucí střediska. Součástí akce bude i vyhlášení 4. kola malé energetické akademie.
Areál střediska Chaloupky leží v katastru obce Kněžice na pomezí okresů Jihlava a Třebíč. K místu Vás nasměrují cedule na okolích komunikací. Pokud chcete přijet autobusem, odjíždí v 9:30 z Okříšek a jede po trase Přibyslavice - Bransouze - Brtnice a Kněžice, po akci Vás odveze zase zpět.
Přineste sebou nějaký starý nepoužívaný předmět na náš bleší trh - hračku, knihu, oblečení, drobné vybavení nebo třeba květiny. Staré se nemusí vyhazovat, může se použít znovu a rozhodně tak snížíte energetickou stopu nejen sobě, ale i dalšímu majiteli.
Vstupné na akci je 30 Kč.

Více informací poskytne:
Martin Kříž, martin.kriz@chaloupky.cz, 775 740 221, 568 870 359

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů