Čtvrtek, 28. března 2024

Hodina Země

Hodina Země

Celosvětový happening "Hodina Země" prožije příští sobotu 26. března také Česká republika. Ekologický institut Veronica zajišťující koordinaci akce v České republice očekává doposud největší zapojení obcí, jednotlivců i firem v historii Hodiny Země. Další významnou událostí v oblasti ochrany životního prostředí bude úterní Světový den vody (22. 3.). O kvalitě české pitné vody z vodovodu se veřejnost dozví v Ekologické poradně Veronica, ale také z filmových pláten kin.

Hodina Země 2011 26.3. 20:30-21:30
Sobota 26. 3. 2011 bude ve znamení celosvětového happeningu na podporu ochrany klimatu. S rekordní účastní více než 130 zemí se bude konat již 5. ročník Hodiny Země. V rámci ní zhasnou svá světla od 20:30 do 21:30 tisíce měst a miliony domácností po celém světe, aby tak upozornily na nutnost rychle a systematicky řešit probíhající změnu klimatu.

Mezi zhasnutými místy nebudou ani letos chybět např. náměstí Times Square v New Yorku, Londýnské oko, socha Krista v Riu de Janeiro, nejvyšší budova světa Burj Khalifa v Dubai nebo Niagarské vodopády. Ze známých osobností pak u sebe zhasnou například topmodelky Miranda Kerr a Giselle Bundchen, italský fotbalista Francesco Totti, komik Verne Troyer, herečky Nicole Kidman a Li Bingbing, zpěvák Tom Jones nebo animovaná postavička Pocoyo.

V České republice se k happeningu připojí přibližně 100 měst a obcí, asi 40 společností a zhasnout by měly i tisíce domácností. Více podrobností můžete sledovat na české stránce www.hodinazeme.cz nebo na celosvětovém webu www.eatrhhour.org. Sledovat můžete i naše stránky na Facebooku (www.facebook.com/hodinazemecr) a Twitteru (www.twitter.com/hodinazeme).

Kontakty:
Jan Labohý
koordinátor Hodiny Země
(mezinárodní i místní dění v kampani Hodina Země)
jan.labohy@veronica.cz, 777 323 762

Yvonna Gaillyová,
ředitelka Ekologického institutu Veronica
(odborná garantka programů na ochranu klimatu a k efektivnímu využívání energie)
yvonna.gailly@veronica.cz, 777 323 792

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů