Čtvrtek, 18. dubna 2024

BUREAU VERITAS podporuje problematiku certifikace biomasy

BUREAU VERITAS podporuje  problematiku certifikace biomasy

Nezávislá certifikační a inspekční společnost BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o. se stala členem Českého sdružení pro biomasu - CZ Biom, které dlouhodobě podporuje využívání biomasy a bioplynu v energetice České republiky. Důvodem vstupu do sdružení jsou rozsáhlé zkušenosti Bureau Veritas s certifikací dle požadavků EU o podpoře a využívání energie z obnovitelných zdrojů, uplatňované v ČR.

Bureau Veritas zajišťuje certifikaci podle schématu ISCC (International SustainabilityCarbonCertification) pro výrobce biopaliv, obchodníky s plodinami a biomasou, ale i pro prvopěstitele. Certifikace je nutným předpokladem pro všechny společnosti, které chtějí uspět na evropských trzích. Bureau Veritas tak aktivně pomáhá při plnění kritérií udržitelnosti, což znamená v konečném důsledku méně emisí oxidu uhličitého vypouštěného do životního prostředí.

"Smyslem všech certifikátů je usnadnit obchod. Certifikace podle schématu ISCC je už nyní nutným předpokladem, bez kterého se neobejde organizace, která chce v roce 2011 uspět na evropských trzích. Jde v podstatě o to, aby se na evropských trzích uplatnila biomasa a biopaliva splňující kritéria udržitelnosti, tedy především řepka a bionafta, u kterých byly prokázány pozitivní vlivy na životní prostředí. Požadavky na udržitelnost biomasy a biopaliv, společně s úsporou emisí skleníkových plynů, se promítnou i do české legislativy. Aktivní spoluprací chceme pomoci k smysluplnému rozvoji využití biomasy v České republice," vysvětluje cíle spolupráce Marcel Skála, obchodní ředitel BureauVeritas.

"Problematika certifikace biomasy a prokazování udržitelnosti výroby biopaliv je velmi aktuálním tématem a příslušná legislativa u nás právě prochází schvalovacím procesem. Jsme rádi, že do tohoto procesu a diskuse s ním spojeným můžeme i díky mezinárodním zkušenostem Bureau Veritas aktivně vstoupit" dodává Jiří Trnka, výkonný ředitel CZ Biom.

www.biom.cz
www.bureauveritas.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů