Čtvrtek, 28. března 2024

Konference Energie v průmyslu chytře a efektivně

Konference Energie v průmyslu chytře a efektivně

Dne 4. října se v Kongresovém centru na brněnském Výstavišti konala konference Energie v průmyslu chytře a efektivně z cyklu konferencí Energie pro budoucnost. Pořadateli konference byly společnost Veletrhy Brno a Českomoravská elektrotechnická asociace, organizátorem nakladatelství FCC Public.
V prvním bloku, který téma úspor a efektivního hospodaření s energií v průmyslu probíral z manažerského pohledu, posluchače zaujaly přednášky prof. Jiřího Tůmy z FEL ČVUT (který byl současně předsedou programového výboru konference) o úsporách energie z hlediska legislativy, Floriana Güldnera z agentury ARC Advisory Group o systémech pasivního a aktivního managementu spotřeby energie v průmyslu a Ing. Jiřího Balouna z M&C Energy o řízení rizik při nákupu energií.
V druhém bloku zazněly přednášky zaměřené na detailní technická řešení, mj. na použití regulovaných pohonů v teplárnách (Ing. Naděžda Pavelková, ABB), provozování kogeneračních jednotek v průmyslových a distribučních sítích (Ing. Jaroslav Pawlas, Elcom) nebo na možnosti úspor energie u silových transformátorů (Ing. Pavel Mužík, Trasfor). Závěrečná přednáška Ing. Jiřího Holoubka z firmy Elcom, který v programovém výboru zastupoval Českomoravskou elektrotechnickou asociaci ELA, shrnula možnosti optimalizace provozu energetických sítí v průmyslových provozech.
Součástí registrace byla nejen volná vstupenka na veletrh MSV, ale také na bezprostředně navazující konferenci Krajské hospodářské komory jižní Moravy s názvem Projekty energetiky jako impuls pro export investičních celků.
Hlavním partnerem konference byla společnost M&C ENERGY GROUP.
Partneři konference: ABB, s. r. o., Elcom, a. s., a ARC Advisory Group.
Konference se konala pod záštitou Krajské hospodářské komory jižní Moravy a Svazu průmyslu ČR.
Spolupracovali: Trasfor, S.A. a Conrad, s. r.o.
Mediálníní partneři konference: EnviWeb, Alternativní Energie, Sdělovací technika, All For Power, Ekologické centrum Most, Třetí ruka, MM Průmyslové spektrum, Elektrika TV, Řízení a údržba průmyslového podniku, Hybrid CZ, 4-Cconstruction, Ekologické bydlení, Biom.cz a TZB Info.
Kompletní program konference je k dispozici na www.fccpublic.cz/konference, zde jsou k dispozici také prezentace k jednotlivým přednáškám.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů