Pátek, 29. března 2024

Ministr Tomáš Chalupa se zúčastnil semináře o japonských čistých technologiích

Ministr Tomáš Chalupa se zúčastnil semináře o japonských čistých technologiích

Ministr Tomáš Chalupa zahájil dvoudenní seminář s názvem "Japonské čisté technologie", který je věnován představení japonských environmentálně prospěšných technologií a jejich uplatnění v podmínkách České republiky. Zúčastnil se ho také J. E. Toshio Kunikata, velvyslanec Japonska v České republice.

Účastníci nejen z řad odborné veřejnosti mají možnost dozvědět se mnoho zajímavých informací o praktických zkušenostech Japonska s inteligentními sítěmi ("smart grids"), akumulací elektrické energie, čistými uhelnými technologiemi, s využitím alternativních paliv pro teplárenství a v neposlední řadě i s elektromobily.

Česká republika má zájem o sdílení těchto zkušeností, stejně tak i o využití špičkových japonských technologií. Česká republika uzavřela prostřednictvím Ministerstva životního prostředí obchodní smlouvy, a to s vládní organizací NEDO (Organizace pro rozvoj nových energetických a průmyslových technologií - New Energy and Industrial Technology Development Organization) a s privátní japonskou firmou Mitsui & Co., Ltd.

Michaela Jendeková, tiskové oddělení MŽP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů