Pátek, 29. března 2024

Škoda Power dodá do Kolumbie zařízení za půl miliardy

Škoda Power dodá do Kolumbie zařízení za půl miliardy

Škoda Power dodá za půl miliardy korun turbosoustrojí pro budovanou uhelnou elektrárnu poblíž města Cúcuta na severu Kolumbie. Plzeňské strojírny, které jsou součástí korejské skupiny Doosan, vyrobí parní turbínu, generátor, systém kontroly a řízení a další doplňková zařízení.

Expedice zařízení o výkonu 200 MW je plánována na polovinu roku 2014, uvedení do provozu pak v druhé polovině roku 2015.

"Naplňujeme strategii průniku na trhy Severní a Jižní Ameriky. V průběhu čtyř měsíců je to po projektu v Panamě už druhý tendr, z něhož Škoda Power vyšla jako vítězný dodavatel turbosoustrojí. Navazujeme na úspěšné zakázky v chilské elektrárně Mejillones, kam firma dodala tři turbosoustrojí o výkonu 160 MW," uvedl obchodní manažer plzeňských strojíren Daniel Procházka.

Další masivní rozvoj energetiky se čeká hlavně v Brazílii a Chile. Do několika měsíců má podle Procházky padnout rozhodnutí o nabídkách pro tři elektrárny v Dominikánské republice, kde je Škoda Power jedním z preferovaných dodavatelů. Podnik chce rozšířit aktivity z Jižní Ameriky do USA, kde Škoda Power s mateřskou Doosan Power Systems vybudovala obchodní a realizační tým a už nabízí několik projektů, hlavně pro elektrárny spalující biomasu a paroplynové cykly.

Zákazníkem v Kolumbii je korejská Hyundai Engineering, která je rovněž hlavním dodavatelem investičního celku pro tuto elektrárnu. Vlastníkem elektrárny je Termotasajero S.A. E.S.P., dceřiná společnost kolumbijské investiční společnosti Colgener S.A.

Škoda Power je výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především strojoven parních turbín. V portfoliu má turbíny od pěti do 1250 MW. Podnik před třemi lety koupila od Škody Holding za 11,5 miliardy korun skupina Doosan. Nyní má roční tržby přes osm miliard korun zaměstnává přes 1100 lidí a trvale posiluje postavení v Evropě.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů