Úterý, 16. dubna 2024

Největší FV elektrárna spuštěna na Znojemsku

Největší FV elektrárna spuštěna na Znojemsku

Ve Vranovské Vsi na Znojemsku byla úspěšně dokončena a uvedena do provozu stavba v současné době největší solární elektrárny v České republice. Na ploše celkem 8 hektarů bylo umístěno celkem 16 tisíc fotovoltaických panelů, o celkovém instalovaném výkonu 4 488 kWp. Energie vyrobená touto elektrárnou pomůže snížit roční produkci množství emisí vypouštěných do ovzduší v celkové výši minimálně 4 815 tun CO2 - množství, které vyprodukuje 12 letadel Boeing 747 za 24 hodin nepřetržitého provozu.
"Lokalita pro tento investiční záměr nebyla vybrána náhodou, oblast Znojma patří v České republice mezi území s nejlepšími slunečními podmínkami pro výstavbu fotovoltaických elektráren," uvedl Ing. Roman Kozumplík, jednatel společnosti. Celou rozsáhlou stavbu se podařilo realizovat ve velmi krátké době 95 dní. Generálním dodavatelem stavby byla společnost České slunce servisní s.r.o., Praha (www.ceskeslunce.cz), která v roce 2009 uvede do provozu fotovoltaické elektrárny o celkovém instalovaném výkonu 13 MW.
"Česká republika, přestože jsou v zemi poměrně dobré podmínky a v posledních měsících dochází k masivní výstavbě fotovoltaických elektráren, ve výrobě energie ze slunečního záření stále ještě zaostává za sousedním Německem a dalšími zeměmi západní Evropy," dodal Ing. Kozumplík. Výkon všech slunečních elektráren v tuzemsku je stále ještě několikanásobně nižší než v okolních zemích.

Pro více informace kontaktujte:

České slunce servisní s.r.o.
Ing. Roman Kozumplík
+420 777 777 535
kozumplik@ceskeslunce.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů