Čtvrtek, 28. března 2024

Suntech podepsal dlouhodobé smlouvy o dodávkách až 490 megawattů v Evropě

Suntech podepsal dlouhodobé smlouvy o dodávkách až 490 megawattů v Evropě

Společnost Suntech Power Holdings Co., Ltd. (NYSE: STP), největší světový výrobce fotovoltaických modulů na bázi krystalického křemíku, dnes oznámila, že podepsala tři dlouhodobé dodavatelské smlouvy na až 490 MW vysoce výkonných solárních modulů na příští tři roky. Smlouvy podepsali tři ze strategických dlouhodobých partnerů Suntechu v Evropě, jedna výrobně inženýrská společnost a jedna projektová společnost. Zajistí si tím přístup k předním solárním modulům Suntechu a vyvinou užší spolupráci v oblasti informací o trhu, plánování logistiky a uvedení nových produktů na trh.

"Zákazníci se rozhodují pro partnerství se Suntechem z důvodu našeho prověřeného závazku dodávat kvalitu, spolehlivost a výkon. Tento závazek je stvrzen více než 1.5 GW instalací," řekl Jerry Stokes, viceprezident pro strategii a rozvoj obchodu v Evropě. "Protože by trh solárních technologií měl podle očekávání v roce 2010 a v následujících letech silně růst, je pro nás i naše partnery důležité lépe porozumět budoucím motorům trhu a zdrojům projektů. To nám umožní sladit specifikace produktů, jejich výkon a poptávku na trhu s rozšířením našich kapacit. A také odlišíme produkty a řešení, které spolu s našimi partnery nabízíme."

Podle ustanovení smluv 115 MW bude dodáno v roce 2010, 155 MW v roce 2011 a 220 MW v roce 2012 s možností zvýšit objem dodávek. Suntech předpokládá uzavření dalších dlouhodobých smluv o dodávkách během několika příštích měsíců. Tyto kontrakty odráží nárůst kvality solárních společností, jež mají obchodovatelné produkty a schopnost a důvěryhodnost pro podporu dlouhodobého růstu.

David Hogg, ředitel Suntechu pro Evropu, k tomu dodal: "Suntech je společnost, která neustále inovuje své technologie. Příkladem toho je náš modul s názvem HiPerforma, který jsme právě uvedli na trh. Tento modul obsahuje Pluto technologii, která drží světové prvenství v efektivitě konverze mezi polykrystalickými fotovoltaickými moduly. Lepší znalost těchto produktů umožní našim partnerům specifikovat produkty Suntechu již v ranné fázi navrhování řešení, umožní jim dodávat nejlepší výkonnost systémů a vyšší návratnost financí. To je velmi důležité, zejména při vývoji velkých projektů, které trvají od návrhu, přes různá povolení až po konstrukci až 12 měsíců."

O společnosti Suntech
Suntech Power Holdings Co., Ltd. (NYSE: STP) je přední světová společnost z oblasti solární energie, měřeno podle objemu produkce solárních modulů na bázi krystalického křemíku. Suntech navrhuje, vyvíjí, vyrábí a prodává vysoce kvalitní, vykonné, nákladově efektivní a environmentálně šetrné solární produkty pro výrobu elektrické energie v obytných, komerčních, průmyslových a veřejných prostorách. K patentování přihlášená technologie Suntechu pro solární panely z krystalického křemíku s názvem Pluto zlepšuje produkci energie až o 12% ve srovnání s konvenčními výrobními metodami. Suntech také nabízí jedno z nejširších portfolilí solárních produktů integrovaných do budov.

Suntech navrhuje a dodává systémy solární energie pro komerční sféru a producenty energie v Číně a Spojených státech. Regionální centrály Suchtechu se nachází v Číně, Švýcarsku a San Franciscu a prodejní zastoupení má Suntech po celém světě. Společnost zasvětila svou činnost zlepšování životního prostředí, ve kterém žijeme a vývoji solárních řešení, která umožňují trvale udržitelný rozvoj. Pro více informací navštivte http://www.suntech-power.com.

Poznámky redakci:
Tato tisková zpráva obsahuje výhledová tvrzení. Tato tvrzení konstituují "výhled" ve smyslu části 27A dokumentu "Securities Act" z roku 1933, ve znění pozdějších předpisů, a sekce 21E dokumentu "Securities Exchange Act" z roku 1934, ve znění pozdějších předpisů, a jak je definováno v dokumentu "U.S. Private Securities Litigation Reform Act" z roku 1995. Tato výhledová tvrzení mohou být identifikovány terminologií obsahující slova "bude," "očekává," "anticipuje," "budoucnost," "zamýšlí," "plánuje," "věří," "předpokládá" a podobnou terminologií. Zpráva deklaruje schopnost managementu zlepšit aktivity Suntechu v Evropě, poskytovat lokální podporu, a posílit postavení značky Suntech na trhu. Taková tvrzení obsahují jistá rizika a nejistoty, která by mohla vést k tomu, že aktualní výsledky by se mohly lišit od deklarovaných. Další informace ohledně těchto a jiných rizik jsou obsaženy v depozitu Suntechu v U.S. Securities a Exchange Commission, včetně výroční zprávy na formuláři 20-F. Suntech negarantuje aktualizaci žádných výhledových tvrzení jako výsledek nových informací, událostí nebo jiných skutečností, s výjimkou těch, které vyplývají z právních předpisů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů