Pátek, 29. března 2024

Fotovoltaická krize v Evropě

Fotovoltaická krize v Evropě

Evropa zaznamenala značný pokles prodejů fotovoltaických článků. Největší dopad fotovoltaické krize je přitom ve Španělsku.

Světový trh výroby fotovoltaických článků a panelů dle firmy IMS Research poklesl meziročně cca o 25 - 30 %. Dle Marka Watsona z IMS je důvodem tohoto zpomalení velké množství odložených objednávek. Existují však náznaky, že v 4Q09 uvidíme zvýšení prodejů z důvodu aktualizace odložených a samozřejmě i příjmu nových objednávek.

Asijští výrobci fotovoltaických produktů, kde hrají primární úlohu státy Čína, Tchai-Wan, Indie a Jižní Korea, mají již rozsáhlé projekty na rok 2010. Nyní však přicházejí s plánem pro udržení chodu v podobě zásobení domácích trhů levným fotovoltaickým vybavením.

Dle IMS výrobci těchto produktů, kteří stále vyrábějí mimo tyto země, zvažují přesun výroby. Nejsou prý svými cenami schopni konkurovat výše zmíněným výrobcům, kteří mají téměř zanedbatelné náklady na výrobu a značným podílem prodejní ceny je čistý zisk.


Zdroj: Wikipedia

Více informací na: http://www.imsresearch.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů