Úterý, 16. dubna 2024

Česká geologická služba obdržela v San Diegu významné mezinárodní ocenění

Česká geologická služba obdržela v San Diegu významné mezinárodní ocenění

Česká geologická služba (ČGS), která je resortní organizací Ministerstva životního prostředí,  obdržela  významné mezinárodní ocenění za rozvoj GIS (Geografické Informační Systémy) od americké softwarové firmy ESRI. Cenou  „Special Achievement in GIS Award” ocenil práci českých odborníků přímo prezident firmy ESRI Jack Dangermond na 24. výroční konferenci firmy v americkém San Diegu.

ČGS tak patří mezi 40 oceněných organizací, které byly vybrány jako nejlepší z více než 150 000 soukromých firem a státních  institucí z celého světa, používajících GIS software firmy ESRI. Cena byla udělena za mapový  server, který je volně přístupný na portálu České geologické služby. Nabízí uživatelům přístup k více než  40 000 map a k řadě geodatabází z území České republiky. Server umožňuje zobrazovat různé druhy map pro určité území společně, a to i v měřítku větším než 1 : 1 ke skutečné mapě a rovněž dělat potřebné analýzy. Využívají jej proto nejen geologové z ČGS, ale především soukromé firmy a úřady státní správy a samosprávy.

Oceněním práce České geologické služby je rovněž zařazení její mapy s názvem „Czech Geological Survey - Using the National Geodatabase GEOCR50“ do publikace firmy ESRI (Map Book Volume Nineteen).

Kontakt: Robert Tomas, náměstek pro informatiku České geologické služby

Tel: 257089442, mobil 728067041

Podrobné informace najdete na stránkách www.geology.cz.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů