Čtvrtek, 28. března 2024

Rekultivovaná devítka

Rekultivovaná devítka

K dyž inženýři Vladimír Bouček a Jiří Velden odpálili 18. října roku 2003 jen tak volně do vším možným býlím zarostlého prostoru kousek od Staré Boleslavi golfové míčky, mohl je náhodně kolemjdoucí považovat přinejmenším za podivíny. Pokud by je sledoval dál, svůj prvotní dojem by si jenom utvrdil. Pánové vzali velký kámen a svorně ho hodili do vody. Netušil, že se stal svědkem historického okamžiku. Pánové Bouček a Velden totiž právě ponořili základní kámen nového golfového hřiště.

Autem, lodí nebo letadlem
O rok později už se na ještě ne plně dokončeném hřišti hrál první neoficiální turnaj Zlaté Prahy. Inženýr Bouček postavil devítijamkové hřiště a stal se prezidentem nového golfového klubu. Stavělo se podle plánů inženýra Veldena. K oficiálnímu otevření se vší parádou došlo letos 16. dubna. Kousek za hranicemi Prahy je tak nyní k dispozici velmi pěkná, rovinatá devítka, která by se třeba na Floridě rychle stala in. Je to jediné hřiště u nás, ke kterému můžete přijet autem, lodí nebo přiletět malým soukromým letadlem.
Vzniklo v rámci rekultivace vytěžené pískovny a najdete ho asi kilometr od Staré Boleslavi, směrem na Mělník, blízko známých Proboštských jezer. Což bude mít v létě výhodu, protože nehrající, jindy remcající členové rodiny, se budou koupat a hráč se oddávat svému koníčku. Dnes už nikdo nepozná, že pod udržovaným travnatým kobercem a dobře založenými greeny jsou i tisíce kubíků suti z ruin, které v Praze zanechala velká povodeň. Na poměrně malém prostoru je hravých devět jamek, které nejsou fyzicky náročné, ale vyžadují přesnou hru. K dispozici je i cvičné odpaliště s greenem. To vše je však jenom začátek. Postupně, tak jak bude probíhat rekultivace po vytěženém písku, zde vyroste sportovně rekreační areál, kde budou tři golfová hřiště, prostor pro vodní sporty a cyklostezka.

INFORMACE
Golf Club Stará Boleslav
Průhon 641/64
Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, tel.: 326 911 325
www.gcsb.cz

- Členské a hrací příspěvky v roce 2005
vstupní/hráčské
do 18 let 0/1000
dospělí 30 000/5000
manžel(ka) 5000/5000
důchodce 0/5000

Poplatky:
Všední dny/víkend, svátky
9 jamek 250/350 Kč
18 jamek 400/500 Kč

Otevřeno:
denně 8 - 20 hod.

Jak se tam dostat
Ze Staré Boleslavi směr Mělník a zhruba po kilometru za hranicí obce po značce golf vlevo

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů