Čtvrtek, 18. dubna 2024

Přírodní katastrofa si vyžádala přes 5000 mrtvých

Přírodní katastrofa si vyžádala přes 5000 mrtvých

INDONÉSIE: Sobotní katastrofální zemětřesení v Indonésii si podle posledních informací vyžádalo více jak 5000 lidských obětí. Další desítky tisíc lidí utrpělo zranění a téměř 200 tisíc osob přišlo o střechu nad hlavou. Úplně zničeno bylo více jak 4000 budov. Tragická bilance přírodní katastrofy se tak od jejího vzniku neustále výrazně zhoršuje.

OSN do země vyslalo humanitární pomoc, první letecký speciál již přistál v místě určení. Na jeho palubě byla pitná voda, hygienické potřeby a stany pro nouzové ubytování. Situaci lidí, kteří přežili, komplikují již dva dny silné deště. Lidé přitom mnohdy musí trávit noc pod širým nebem.

V místě chybí polní nemocnice, je nedostatek stanů. Zdravotnická zařízení neponičená otřesy půdy jsou přeplněna. Stovky zraněných tak zdravotníci ošetřují pod širým nebem.

Zemětřesení zasáhlo kromě města Yogyakarta také Bantul, ve kterém zemřelo 2300 lidí. Dva tisíce obyvatel tohoto města jsou zraněny. Město utrpělo katastrofální újmu, více jak 80% je zničeno.

http://www.katastrofy.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů