Čtvrtek, 28. března 2024

Za hornickou minulostí Rudice v Moravském krasu

Za hornickou minulostí Rudice v Moravském krasu

Ochránci přírody z Blanska vás zvou  v sobotu 26.5.2007 na exkurzi  zaměřenou na historii hornictví v obci Rudice. Seznámíte se s historií těžby a zpracování železné rudy, těžbou jílů, písků a vápenců. V místním geoparku se dozvíte zajímavosti o pálení vápna a dřevěného uhlí přímo u replik pecí.  Sraz účastníků v 9:15 u točny autobusů v Rudici. Průvodcem bude Antonín Chaloupka.

Následovat bude v sobotu 2.6.2007 exkurze do Kateřinské jeskyně zaměřená na netopýry Moravského krasu. Průvodcem bude Mgr. Jan Zukal, PhD.

Celkem 21 vycházek proběhne o sobotách v měsících květnu až září. Vycházky proběhnou pro zájemce zdarma v rámci projektů podporovaných z Evropského sociálního fondu. ZO ČSOP  Ponikva  nimi navazuje na loňský úspěšný  projekt Střediska ekologické výchovy Rychta Krásensko, pracoviště Lipky – školského zařízení pro environmentální vzdělávání v Brně.

Aktuální informace o dalších exkurzích můžete získat i na webu www.ponikva.org. Další novinkou budou i exkurze na koňských spřeženích v centrální části Moravského krasu přes prázdninovou sezónu.

Kontaktní osoba : Petr Revenda

Telefon : 603 268 562

e-mail : ponikva@seznam.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů