Čtvrtek, 18. dubna 2024

Vláda bude jednat o financích pro staré ekologické škody

Vláda bude jednat o financích pro staré ekologické škody

Praha - O čerpání financí na odstraňování starých ekologických škod dnes bude jednat vláda. Ministerstvo financí požaduje po vládě navýšení garancí na odstranění starých ekologických škod v areálu společnosti Paramo o téměř 966 milionů korun. Celkové garance by tak měly stoupnout na 1,9 miliardy korun. Ministerstvo rovněž požaduje dohromady stovky milionů na sanace areálu bývalé ČKD Elektrotechnika a skládky v Plané u Českých Budějovic.

Více peněz pro areál Parama požaduje MF kvůli vyššímu než očekávanému znečištění areálu a snaze zabránit znečištění podzemních vod v blízkosti Labe a minerálních vod v Poděbradech.

Kabinet se také seznámí se zprávou o čerpání finančních prostředků k řešení ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Ústeckém a Karlovarském kraji, k řešení ekologické revitalizace po hornické a hutnické činnosti v Moravskoslezském kraji a k řešení zmírnění dopadů ukončení těžby uhlí v kladenském regionu.

Na programu má také srovnávací analýzu silniční a železniční infrastruktury či ustanovení hodnotící komise pro posouzení a hodnocení nabídek podaných uchazeči v rámci veřejné zakázky na budování Státní pokladny.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů