Pátek, 29. března 2024

Přírodní krása a výrobky z ní na Minerálech Brno

Přírodní krása a výrobky z ní na Minerálech Brno

Hezké a hodnotné dárky


Předposlední listopadový víkend patří na brněnském výstavišti MINERÁLŮM BRNO.

Aktuální 23. ročník mezinárodní prodejní výstavy minerálů, fosílií, šperků a přírodnin (21. - 22. listopadu) bude umístěn v pavilonu E. Po oba víkendové dny budou návštěvníci moci prohlížet exponáty sběratelů, dovozců i výrobců prakticky veškerého sortimentu, který souvisí s přírodninami.

Většinu výstavy budou tvořit tradičně šperky a další výrobky z přírodnin, na stolech vystavovatelů budou samozřejmě i minerály a nejrůznější přírodniny včetně sběratelských unikátů. Minerály Brno se stále rozrůstají a je to vidět i na šíři sortimentu, který vystavovatelé přivážejí.

Šperky a přírodniny

Většina vystavovatelů přichází na Minerály Brno se šperky. Základem většiny z nich jsou samozřejmě drahé kameny, setkáte se ale i s výrobky z kovů, kůže, dřeva nebo jiných přírodních materiálů. Velká část vystavovatelů bude prezentovat samostatné broušené kameny. Oblíbené jsou také přívěšky a další ozdoby ze žraločích zubů.

Samostatnou kapitolou jsou také přírodniny nebo výrobky z nich jako dekorační předměty nebo bytové doplňky. Asi nejvýraznějším a vždy hojně zastoupeným prvkem jsou broušené a leštěné kameny, mezi vystavenými exponáty návštěvníci najdou velké množství drobných užitkových předmětů z přírodnin - například popelníky, pohárky a další zboží pro dománost.

Výstava o historii dolování drahých kovů v Česku a další doprovodné programy

Minerály Brno jsou zajímavé také pro ty, kteří nechtějí pouze nakupovat nebo prohlížet exponáty vystavovatelů.

Ve spolupráci s Moravským zemským muzeem jsme připravili výstavu o historii dolování drahých kovů v Česku.

Zajímavým doplňkem prodejní výstavy bude také tematická vitrína k přednášce o identifikaci drahých kamenů ve špercích. Ve vitríně se návštěvníci budou moci seznámit se surovinou, broušenými kameny a syntetickými kameny mnoha druhů.

Větší než na jaře bude stánek Diamonds International Corporation a kromě šperků nebo kamenů zde bude možné získat také informace o investicích do diamantů, které jsou v době nejistého vývoje akciových trhů stále aktuálnější.

V prostoru výstavy budou opět odpočinkové zóny nebo občerstvení. Minerály Brno budou i letos v listopadu místem dobrých nákupů, poučení i možností strávení příjemného odpoledne pro celou rodinu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů