Pátek, 29. března 2024

Vrtné práce - úsporné kompresory

Vrtné práce - úsporné kompresory

Atlas Copco představuje novinky z oblasti vysokotlakých dieselových kompresorů Atlas Copco představuje novinky z oblasti vysokotlakých dieselových kompresorů

Atlas Copco jako tradiční dodavatel mobilních kompresorů a elektrocentrál si pro své zákazníky nachystal pro tento rok představení nové řády vysokotlakých kompresorů s označením DrillAirTM. Tyto stavební stroje určeny především pro vrtařské společnosti zabývající se hlubinným vrtáním zdrojů pitné vody a geotermálními vrty pro tepelná čerpadla. V posledních několika letech právě tento sektor vrtařských prací zaznamenal v České republice vzestupnou tendenci, která bude i díky současné státní podpoře na vybudování ekologického topení v podobě tepelného čerpadla zcela jistě i nadále pokračovat. Proto se většina těchto společností začíná zaobírat otázkou efektivity vrtání, rychlostí a hloubkou vrtání, důležitostí snižování provozních nákladů u používaných strojů a zvýšení ziskovosti vrtacích prací.

Pro splnění výše zmíněných požadavků nabízí Atlas Copco řešení právě v podobě kompresorů DrillAirTM. Pod tímto názvem se skrývá 6 typů nových kompresorů v tlakových variacích 25, 30 a zcela nově také 35 barů. Zásadní rozdíl mezi jednotlivými kompresory o stejném tlaku je systém jejich regulace. V tomto ohledu nabízí společnost Atlas Copco novinku v podobě regulačního systému DrillAirXpertTM. Tento systém umožňuje jednoduchým nastavením na ovládacím panelu regulovat výstupní tlak nebo množství dodávaného stlačeného vzduchu. Bez manuálně ovladatelných regulačních ventilů nabízí DrillAirXpertTM přidanou hodnotu také v úspoře paliva rovnající se 3% z celkové spotřeby kompresoru.

Nová řada kompresorů DrillAirTM je poháněna moderními 6-ti válcovými motory C18 Caterpillar, využívající moderní technologii ACERT, které splňují nejpřísnější emisní limity TIER III. Při 1800 ot/min disponuje motor úctyhodným výkonem 429kW/575HP.

Úspory provozních nákladů uživateli nepřináší jen samotná konstrukce kompresoru, ale i know how společnosti Atlas Copco týkající se příslušenství vyvinutých právě pro použití při vrtných pracích. Za zmínku jistě stojí dochlazovač s odlučovačem vody, dohřívač, možnost komfortního dálkového ovládání, FuelXpert, Oiltronix atd. Všechny zmíněné volitelné příslušenství přinášejí svým uživatelům nemalé finanční úspory při provozu kompresoru a rychlou návratnost jejich počáteční investice.

S kompresory z řady DrillAirTM Atlas Copco vytvořilo novou generaci vysokotlakých mobilních dieselových kompresorů, které kombinují efektivitu vrtacích prací ponornými kladivy s maximální spolehlivostí při jejich nasazení v terénu.

V oboru vrtných prací vždy platilo základní pravidlo, že vrtáte-li s vyšším tlakem stlačeného vzduchu, vrtáte rychleji a hlouběji bez rizika "utopení" drahého ponorného vrtacího kladiva. Přidáme-li k tomu úsporu provozních nákladů v použití moderních technologií jednotlivých komponentů v těchto vysokotlakých kompresorech zjistíme, že s kompresory DrillAirTM od společnosti Atlas Copco vyhrává každý.

ZDROJ: Atlas Copco

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů