Čtvrtek, 18. dubna 2024

Firmy se rády chlubí ochranou ovzduší

Firmy se rády chlubí ochranou ovzduší

Co mají společného Siemens, Tesco, Air France, Skanska, KPMG a třeba Vodafone? Využily kodaňský summit OSN o snižování emisí ke vlastnímu zviditelnění. Ekologická témata se stávají stále vyhledávanějším marketingovým nástrojem a počet firem, které se do byznysu spojeného se snižováním emisí zapojují, rok od roku roste.

"Je to komunikované téma, které je dobře vnímané. Stačí k němu přilepit značku a máte kladné reklamní sdělení," vysvětluje prezident Asociace českých reklamních agentur Pavel Brabec. Ekologická témata budou podle něho stále přitažlivější.

Kodaňský summit dokázala marketingově zřejmě maximálně využít společnost Siemens, jejíž logo se objevuje ve spojení s akcí na televizní obrazovce stanice CNN.

"Ochrana životního prostředí je pro nás důležitá. Tržby za produkty a řešení, které snižují dopad na životní prostředí, dosáhly ve fiskálním roce 2009 celkem 23 miliard eur, téměř třiceti procent obratu," uvedl mluvčí společnosti Siemens Petr Sedláček. Tržby zeleného byznysu v rámci skupiny podle něho navzdory krizi meziročně vzrostly o jedenáct procent. Firma tím u zákazníků snížila emise oxidu uhličitého o 201 milionů tun.

Skanska využila zahajovací den kodaňského summitu k otevření nového oddělení s názvem Green bussiness, které má globálně podporovat projekty energeticky úsporných budov s nízkým dopadem na životní prostředí.

"Chceme se stát lídrem v tomto rychle se rozvíjejícím odvětví," uvedla mluvčí společnosti Dana Hrdinová. Skanska se podle ní jako jediná stavební společnost na světě přihlásila k celosvětové výzvě firem, které vyzývají státníky, aby v Kodani uzavřeli celosvětovou dohodu o změně klimatu, která bude věrohodně reagovat na rozsah a naléhavost krize, jíž svět čelí.

Výzvu podepsalo 871 společností ze všech oborů, mezi nimi například Tesco, Air France, KPMG nebo Vodafone. Řada z nich si v ochraně ovzduší klade dokonce mnohem ambicióznější cíle než světoví politici. Například Vodafone chce snížit do roku 2020 emise oxidu uhličitého ve firmě o padesát procent.

Zdroj: www.e15.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů