Úterý, 16. dubna 2024

OKI snižuje emise CO2

OKI snižuje emise CO2

Společnost OKI snížila díky dlouhodobé strategii spotřebu elektrické energie v evropské továrně o 600 kWh, což odpovídá ekvivalentu 315 tun emisí oxidu uhličitého.

V období ekonomického poklesu se obvykle zvyšuje tlak na snižování nákladů a hledání možných úspor ve firmách. Díky moderním technologiím lze oproti minulosti omezit především náklady na energie.

Společnost OKI nastavila přísná kritéria strategie zaměřené na omezení negativních dopadů své činnosti na životní prostředí již v roce 2008, tedy ještě mnohem dříve, než se projevila ekonomická recese.
Evropský závod výrobce tiskových zařízení snížil během dvou let spotřebu elektřiny o 17 %, tedy o téměř trojnásobek stanoveného limitu, který si vedení společnosti předsevzalo splnit do roku 2012. Celkové množství ušetřené energie ve skotské továrně pak odpovídá 315 tunám emisí CO2. OKI tohoto výsledku dosáhla díky vytvoření menších světelných zón, sektorové klimatizaci či zredukováním počítačových serverů na polovinu.

"V roce 2008 jsme se rozhodli jít cestou, která je vstřícná vůči životnímu prostředí. Proto jsme si dali za cíl celosvětově snížit emise CO2 v našich závodech o šest procent," říká Harushige Sugimoto, prezident OKI Data Corporation, a dodává: "Kvůli klimatickým změnám, které se na naší planetě odehrávají, je snížování spotřeby elektrické energie velmi důležité."

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů