Čtvrtek, 25. dubna 2024

České biotechnologie jsou na jednom místě

České biotechnologie jsou na jednom místě
Zastřešit české biotechnologie pod jeden internetový portál se pokusili autoři webu Gate2biotech.com. Na této adrese se dají najít články o oboru, který hýbe třeba současnou medicínou, potravinářstvím nebo ekologií. Web slouží jak studentům, biotechnologickým firmám, vědeckým pracovištím, tak i široké veřejnosti.
Záběr i ambice portálu jsou poměrně velké. Dává si za cíl zpopularizovat tento obor a zpřístupnit ho všem, kteří se byť jen okrajově zajímají o moderní vědu. Na druhé straně by se na této adrese měli scházet všichni, kteří v oboru pracují. Měl by být mostem mezi výzkumníky, studenty a komerční sférou. Je zde široká databáze firem působících v oboru a společností, které nabízejí související služby (výrobu přístrojů, spotřebního materiálu, právní služby, marketingovou podporu apod.). Zároveň jsou tu zveřejněny výsledky a projekty, jimiž se zabývají výzkumné týmy. Studenti zde najdou nejen možnosti brigád v oboru, ale i podklady pro své odborné práce, které musí vypracovávat.
Adresa s mezinárodní koncovkou com naznačuje, že se portál nechce zastavit na hranicích České republiky. Nadnárodní ambice spočívají v nalákání investorů na projekty uskutečňované v tuzemsku, ale předpokládají i zapojení zahraničních subjektů, především ze zemí střední Evropy. Proto byl také pro portál zvolen jako startovací jazyk angličtina. Chystá se spuštění i české verze. Nově bude vycházet série článků, které se budou v jednotlivých měsících věnovat aktuálním tématům. (NOV)

Domovská stránka: www.gate2biotech.com
Autoři portálu: Jihomoravské inovační centrum
Jazyk: angličtina, čeština
Tematické zaměření: svět biotechnologií, věda
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů