Úterý, 19. března 2024

Univerzita připraví na krizové situace

Univerzita připraví na krizové situace
Vysokoškolské odborníky na krizové situace, jako jsou například ekologické havárie nebo třeba i povodně, bude od akademického roku 2004/ 2005 připravovat Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
Odborníci absolvují dva nové studijní obory, bakalářský program Aplikovaná radiobiologie a toxikologie a navazují magisterský Krizová radiobiologie a toxikologie, které Zdravotně sociální fakulta nově otevírá. Přihlášky je možné podat do 25. června na studijním oddělení fakulty. Oba obory jsou určené především pro pracovníky ve státní zprávě, ve složkách Integrovaného záchranného systému nebo ve zdravotnictví. \"Absolventi tříletého bakalářského oboru se budou moci uplatnit například v rámci Armády České republiky u chemických a ženijních jednotek a zdravotnické služby, ve výrobních závodech, zejména v chemickém průmyslu či v odborech krizového řízení státních orgánů,\" vypočítal možné uplatnění budoucích uchazečů Josef Havlík ze Zdravotně sociální fakulty s tím, že magisterské studium bude poté vychovávat vedoucí pracovníky.
Teoretická výuka bude probíhat v prostorách Zdravotně sociální fakulty v Českých Budějovicích, praktická potom na pracovištích Integrovaného záchranného systému v rámci Jihočeského kraje a v rámci Ústavu pro radiační, chemickou a biologickou ochranu v Příbrami-Kamenná.
Zdroj:Právo
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů