Pátek, 19. dubna 2024

Zamořený terén museli odbagrovat

Zamořený terén museli odbagrovat
Krouna - Ekologickou havárií hrozila čtvrteční dopravní nehoda nákladního volva mezi obcemi Krouna a Kladno na Chrudimsku. Do země vyteklo čtyři sta litrů motorové nafty a oleje, škody se vyšplhaly na tři miliony korun. Nehoda se i nadále vyšetřuje.

"V deset hodin ráno najel mezi uvedenými obcemi na nezpevněnou krajnici šestatřicetiletý šofér nákladního vozidla značky Volvo s přívěsem ze Šumperku. Souprava sjela do silničního příkopu, převrátila se na pravý bok, přičemž došlo k uvolnění převážené kulatiny, která se rozházela na přilehlém poli," komentuje dopravní karambol u Hlinska chrudimská policejní mluvčí Věra Hamáčková. Podle jejího sdělení došlo při kolizi rovněž k úniku 400 litrů provozních kapalin. Šlo o ekologický olej, ale i motorovou naftu. Na místo proto dorazili zástupci odboru životního prostředí z Hlinska, kteří rozhodli po odstranění vozidla o odbagrování zamořeného terénu.

"Na místě nebylo zjištěno, že by příčinou havárie byla technická závada na nákladní soupravě," pokračuje Věra Hamáčková. Šofér volva byl při nehodě zraněn a musel být převezen do chrudimské nemocnice, kde zůstal nakonec hospitalizován.
"Škody byly prozatím vyčísleny na tři miliony korun. Vyšetřováním nehody se i nadále zabývají naši dopravní policisté," uzavírá včerejší informaci tisková mluvčí.
Zdroj:Hradecký deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů