Pátek, 29. března 2024

Výbuch bioplynu v čistírně odpadních vod

Výbuch bioplynu v čistírně odpadních vod
Čistírnou odadních vod v Praze otřásl ráno výbuch bioplynu. Na místo okamžitě vyrazili hasiči, záchranná služba i policisté. Podle policejní mluvčí Evy Miklíkové zjistili, že k nehodě došlo pravděpodobně z nedbalosti jednoho ze zaměstnance firmy, který prováděl údržbu zařízení.

"Čtyřiadvacetiletý už prováděl na vrcholku jednoho z odkalovacích sil navařování konstrukce zateplení, přičemž došlo k zážehu metanu a následné explozi, která utrhla víko sila. To bylo odmrštěno i s pracovníkem, který na místě zemřel. Jeho kolega propadl dolů na kovovou lávku a utrpěl vážná zranění," řekla Radiožurnálu Miklíková.

Bezprostředně po události byl informován ředitel čistírny odpadních vod a Česká inspekce bezpečnosti práce. Provoz čistírny neyl narušen. Nedošlo proto k niku škodlivých látek a ohrožení kvality vody.

Případem se nyní zabývají specialisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování Praha I, kteří jej prošetřují jako podezření z testného činu ublížení na zdraví s následkem smrti z nedbalosti.

Zdroj:Český rozhlas
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů