Sobota, 20. dubna 2024

Sever Kalifornie bojuje s lesními požáry

Sever Kalifornie bojuje s lesními požáry

Sever Kalifornie se potýká s rozsáhlými lesními požáry. Ohnivý živel již zničil několik desítek budov a vyžádal si i první zranění z řad zasahujících hasičů. Nejhorší situace panuje v okolí Sacramenta.

Požár prozatím zničil přes dvě desítky domů a dalších třicet objektů v městečku Palermo, které leží necelých 100 kilometrů severně od metropole Sacramenta. Lidé z oblasti museli být evakuováni a na místě zůstalo pouze 350 hasičů, kteří se snaží zabránit dalším škodám na majetku.

Lidé byli nuceni strávit noc v provizorních evakuačních centrech. Hasiči bojují s ohněm i za pomoci vrtulníků a letadel. Situaci jim komplikuje i silný vítr, který se sice v úterý zmírnil, nicméně dle předpovědi meteorologů by měl v příštích dnech opět zesílit.

Řada menších požárů zuří také na pobřeží. Podle hasičů po rekordně suchém březnu, dubnu i květnu hoří lesní porosty jako třísky.

Novinky

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů