Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ve Španělsku se hasičům nedaří zvládnout velký lesní požár

Ve Španělsku se hasičům nedaří zvládnout velký lesní požár

Zaragoza - I přes snahu hasičů se v severovýchodním Španělsku rozrůstá rozsáhlý lesní požár. Ten strávil více než 2000 hektarů porostu a donutil ke krátké evakuaci tři stovky lidí. S ohněm tu bojuje 300 hasičů, kterým pomáhá 16 hasicích letadel, oheň se ale stále nedaří dostat pod kontrolu.

Požár v Aragonii je prvním větším lesním požárem ve Španělsku v této letní sezoně. Způsobila ho pravděpodobně úterní automobilové nehoda, po které začal vůz hořet, a zapálil tak okolní lesní porost. Cestu ohni ulehčuje i počasí. V celé oblasti totiž panuje sucho a teploty se šplhají až ke 40 stupňům Celsia.

Kvůli hustému kouři muselo své domovy opustit několik set vesničanů, kteří se ale po několika hodinách mohli vrátit. "Požár ale stále zdaleka není pod kontrolou," připustil Alfredo Bone, ministr životního prostředí v regionální vládě.

Zdroj:Česká televize
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů